04 juni 2019

ANBO zet vrijwilligers in het zonnetje

Vrijdag 31 mei zijn we met een groep ANBO-vrijwilligers een dagje naar Den Bosch gegaan. Met deze vrijwilligersdag willen we onze vrijwilligers bedanken voor hun inzet. De komende maand organiseert ANBO vijf van dit soort dagen voor vrijwilligers: door heel Nederland.

Vrijwilligers zijn onmisbaar

Er zijn ongeveer 100.000 mensen lid van onze vereniging. Vanuit ons kantoor in Woerden behartigen we hun belangen in de landelijke politiek, zorgen we ervoor dat mensen kunnen profiteren van ledenvoordelen en beantwoorden we vragen van leden op het gebied van wonen, werken, inkomen en consumentenzaken. En bij dat laatste zijn onze vrijwilligers onmisbaar. Zij gaan bij leden in het land op bezoek om ze te helpen. Bijvoorbeeld bij het invullen van hun belastingformulier of om hun administratie op orde te krijgen. Maar we komen ook langs als iemand een vraag heeft over de Wmo of er een andere hulpvraag is.

Dankbaar voor inzet

Liane den Haan, directeur-bestuurder van ANBO: “Onze vrijwilligers zijn echte kanjers! Ze staan iedere dag klaar voor onze leden in hun regio en helpen ieder jaar tientallen mensen. Ik ben ze dan ook enorm dankbaar en daarom organiseren we deze vrijwilligersdagen. De eerste dag was in Den Bosch en erg leuk: we hebben genoten van de Bossche bollen, een rondvaarttocht over de Binnendieze en een lekkere lunch. En het weer was prachtig. We konden onze vrijwilligers daardoor letterlijk en figuurlijk in het zonnetje zetten.”

 

Ook ANBO-vrijwilliger worden?

We zijn altijd op zoek naar nieuwe vrijwilligers! Iets voor u? Kijkt u dan voor meer informatie elders op onze website

Naar overzicht
Gezondheid