06 november 2019

ANBO vrijwilliger Hans Créton in de Volkskrant over Veiligheidscheck

Hans Créton is vrijwilliger en veiligheidsconsulent van ANBO. Op afspraak bezoekt hij ouderen voor een Veiligheidscheck. Tijdens zo'n check geeft hij tips en advies om de veiligheid in en om de woning te verbeteren en hoe iemand babbeltrucs kan herkennen. De Volkskrant was nieuwsgierig hoe zo'n Veiligheidscheck van ANBO in z'n werk gaat en ging met Hans Créton mee op pad.

We horen het de laatste tijd best vaak: ouderen die zelfstandig wonen worden slachtoffer van oplichters. Die bellen aan met een glimlach en geloofwaardig klinkend verhaal, met als doel binnen te dringen en ongemerkt waardevolle spullen en een bankpas buit te maken. Zoals de ‘bloedprikbende’ die de afgelopen weken in zeven plaatsen in de provincies Brabant, Utrecht en Noord-Holland heeft toegeslagen.

Tegenoffensief van ANBO

Als tegenoffensief heeft ANBO honderd vrijwilligers die ouderen helpen om dit soort oplichting te voorkomen. De ANBO-vrijwilligers zijn opgeleid tot ‘veiligheidsconsulent’ en weten alles over deursloten, internetoplichting en babbeltrucs.

Volkskrant mee op pad

Hans Créton is één van deze vrijwilligers. Hij gaat – uiteraard op afspraak – bij mensen op bezoek om een veiligheidscheck te doen en advies te geven over de veiligheid. Marjon Bolwijn, journalist van de Volkskrant, was benieuwd hoe zo'n veiligheidscheck in z'n werk gaat en ging met Hans Creton van ANBO op pad. En zij schreef er een artikel over voor de Volkskrant.

Lees hier het artikel in de Volkskrant over dit bezoek.

Wilt u een veiligheidscheck van uw huis? Meld u dan aan!

Als u wilt weten hoe u uw huis beter kunt beveiligen tegen inbraak en hoe u kunt voorkomen dat u wordt opgelicht met een babbeltruc, dan kunt u zich aanmelden voor een advies-op-maat. Eén van de Veiligheidsconsulenten van ANBO komt dan - op afspraak - bij u thuis en geeft u tips en advies.

Wilt u meer informatie of u aanmelden voor een Veiligheidscheck van ANBO?
Klik dan hier: https://www.anbo.nl/ledenvoo…/…/de-veiligheidscheck-van-anbo

ANBO Veiligheidsconsulent helpt lid
Click outside of the modal to close it
Naar overzicht
ANBO Veiligheidsconsulent helpt lid
Wonen