16 mei 2012

ANBO volgt details akkoord kritisch

De vijf partijen die vorige maand het Kunduz-akkoord sloten zijn het eens geworden over concrete maatregelen. CDA, VVD, D66, GroenLinks en de ChristenUnie hebben volgens de NOS onder andere afgesproken dat het eigen risico in de zorg omhoog gaat van 220 euro nu naar 350 euro. Op dit moment is er nog niets bekend over koopkrachtreparatie voor deze en andere maatregelen. ANBO wacht om die reden de doorrekening van het Centraal Planbureau af. Die doorrekening wordt binnen twee weken verwacht.

"Blij met terugkeer PGB"

ANBO stelde eerder blij te zijn met de terugkeer van het PGB. Het is voor ANBO onacceptabel als het zwaarbevochten pensioenakkoord van tafel gaat. Zeker als de partijen winst willen halen met onuitvoerbare maatregelen.

Nog geen details

Minister De Jager  (Financiën) wilde nog niet ingaan op de details van het akkoord. Wel zei hij dat er in 2013 twaalf miljard euro bezuinigd gaat worden. De cijfers worden nu naar het Centraal Planbureau gestuurd, dat doorrekent of het akkoord inderdaad garant staat voor de benodigde bezuinigingen.

 

Naar overzicht
Inkomen