12 november 2021

ANBO: snelle boosterprik voor ouderen is goed nieuws

Het is goed nieuws dat ouderen de boosterprik toch al snel kunnen krijgen. Ouderenorganisatie ANBO heeft er steeds op aangedrongen dat met name bewoners van verpleeghuizen zo snel mogelijk een extra vaccinatie moeten krijgen, het liefst nog voor december.

Dat gaat nu lukken, heeft minister De Jonge vanavond bekendgemaakt op de persconferentie. Verpleeghuizen kunnen de vaccins volgende week gaan bestellen, in de week erna kan worden begonnen met prikken.

ANBO gaat ervan uit dat de GGD’s inmiddels goed zijn voorbereid op het vaccineren van alle thuiswonende ouderen, die zelf naar een priklocatie kunnen komen. Situaties zoals begin dit jaar moeten worden voorkomen. Toen moesten 80- en 90-plussers soms lang buiten in de kou wachten voordat ze geprikt konden worden.

In de persconferentie is verder aangekondigd dat mensen thuis maximaal nog vier bezoekers mogen ontvangen. ANBO begrijpt dat stevige maatregelen nodig zijn, maar vindt wel dat deze beperking niet te lang moeten duren. De feestdagen komen eraan en die willen mensen toch graag in familiekring vieren.

Ook heeft het kabinet bekendgemaakt dat anderhalve meter afstand houden over een tijdje weer verplicht wordt. Deze maatregel wordt breed gesteund door ouderen, zo bleek uit een peiling van ANBO van twee weken geleden.

Ons laatste nieuws en voordeel in uw mailbox?

Klik op onderstaande button en kies welke nieuwsbrief u wilt ontvangen. 

AANMELDEN

ANBO: snelle boosterprik voor ouderen is goed nieuws