10 januari 2022

ANBO slaat nieuw pad in om u nóg beter van dienst te zijn

ANBO begint het jaar met een nieuwe uitstraling, dat had u al gezien. Sinds vorige week is deze site vernieuwd en hebben we een nieuw logo. Maar er zijn meer veranderingen, allemaal bedoeld om u als lid nóg beter van dienst te zijn!

In de gesprekken die we het afgelopen jaar met vele leden en vrijwilligers hebben gevoerd, kwam naar voren dat actief en betrokken zijn heel belangrijk is voor mensen. Ook wordt meer verbinding gezocht met andere leden, de vrijwilligers en ANBO.

Daarom wil ANBO nog meer dan vroeger een vereniging zijn van, voor en door de leden. Voor u dus. Hoe gaan we dat doen?

Kijkje nemen

Een belangrijke rol hierin speelt ons nieuwe digitale ontmoetingsplatform, ANBO Trefpunt, speciaal voor leden. Hebt u al een kijkje genomen? We nodigen u van harte uit om een profiel aan te maken.

ANBO Trefpunt - op de computer en op mobiel

Op ANBO Trefpunt kunt u in contact komen met andere leden bij u in de regio of met leden die dezelfde interesse hebben als u. Zoekt u bijvoorbeeld mensen die met u mee willen wandelen of wilt u een leesclubje beginnen? Op ANBO Trefpunt kan het allemaal!

Lokaal niveau

Daarnaast wordt ANBO op lokaal niveau zichtbaarder. Onze vrijwilligers gaan daarin een belangrijke rol spelen. Zij weten waar behoefte aan is in hun gemeente en kunnen daarop inspelen met het organiseren van bijeenkomsten. Dat kan een ontmoetingsactiviteit zijn, maar bijvoorbeeld ook een lezing van een deskundige over online veiligheid of een debat over het woonbeleid.

ANBO Adviesteam - Hulp bij u thuis

Spreekt dit u aan en bent u nog geen vrijwilliger? Dan kunt u zich melden bij onze vrijwilligerscoördinator Marita Bloks, via m.bloks@anbo.nl.

De nieuwe koers van ANBO

Interview Anneke Sipkens over de nieuwe koers van ANBO

Onze directeur Anneke Sipkens vertelt in dit interview nog veel meer over de nieuwe koers van ANBO.

Lees het interview

Focus

Uiteraard blijven wij uw belangen behartigen in de landelijke politiek. ANBO focust zich dit jaar met name op de thema’s pensioen en digitalisering, maar we blijven natuurlijk ook actief op het gebied van inkomen, wonen, veiligheid en gezondheid & vitaliteit.

Want er liggen genoeg uitdagingen. De krappe woningmarkt, de groeiende vraag naar zorg, de samenleving die snel digitaliseert en de koopkracht van ouderen die onder druk staat. We willen de komende jaren constructief meedenken over oplossingen voor deze vraagstukken, ook samen met andere ouderenorganisaties om een nog steviger vuist te kunnen maken.

Onze visie op ouder worden

ANBO visieboekje 2022

Onze visie op ouderen in onze samenleving staat mooi samengevat is ons nieuwe Visieboekje. 

Bekijk het visieboekje

Samen met u

ANBO is klaar voor de toekomst! Wij gaan ervoor zorgen dat u wordt gezien en gehoord, in een samenleving die nog lang niet klaar is voor de groeiende groep ouderen. Wij doen dit graag samen met u!

Ons laatste nieuws en voordeel in uw mailbox?

Klik op onderstaande button en kies welke nieuwsbrief u wilt ontvangen. 

AANMELDEN

ANBO Uw bondgenoot voor lang en gelukkig leven