11 maart 2016

ANBO-oproep voor verantwoordingsorgaan Pensioenfonds PNO Media

ANBO roept leden op zich kandidaat te stellen voor het verantwoordingsorgaan (VO) bij het Pensioenfonds PNO Media. Op 23 mei vinden er verkiezingen plaats bij dit pensioenfonds. Via het verantwoordingsorgaan willen wij namens u toezicht houden op de uitvoering van de pensioenregeling. Voor 26 maart moet ANBO een kandidatenlijst indienen.

Op de website van PNO Media is meer informatie te vinden over zaken als samenstelling van het VO, het tijdsbeslag en de voorwaarden om u kandidaat te stellen.

In het kort:

  • U moet deelnemer zijn van PNO Media of een ouderdoms- of partnerpensioen ontvangen. U bent deelnemer als u via uw werkgever pensioen opbouwt bij het pensioenfonds.
  • Het VO bestaat uit 12 leden: zes deelnemers, vier pensioengerechtigden en twee gewezen deelnemers. Een lid van het VO wordt benoemd voor een periode van vier jaar.
  • Om het onderwerp pensioen als VO-lid te kunnen begrijpen, wordt enige deskundigheid verwacht. Leden van het VO worden opgeleid: het fonds investeert in uw deskundigheid. U hoeft echter niet van alle onderwerpen evenveel af te weten. Immers, de een heeft meer kennis van de financiële aspecten van pensioen en de ander heeft meer affiniteit met communicatie.
  • Het VO vergadert ongeveer tien keer per jaar en heeft (ad-hoc) commissies die onderwerpen voorbereiden. Ook het doornemen en bestuderen van de informatie die het VO ontvangt kost tijd. Per vergadering ontvangt u hiervoor een vaste vergoeding. Daarnaast ontvangt u een reiskostenvergoeding.

Over pensioenfonds PNO Media 

Het pensioenfonds verzorgt de pensioenregeling voor zo'n 450 werkgevers, 15.250 deelnemers, 32.500 gewezen deelnemers en 9.000 pensioengerechtigden uit de mediabranche. Met een belegd vermogen van circa €4,9 miljard behoort PNO Media tot de grotere van de 350 pensioenfondsen in Nederland.

Aanmelden bij ANBO

Geïnteresseerden kunnen zich tot en met 17 maart bij ANBO melden via e-mail, met daarin achtergrond, motivatie en cv. In onderling overleg kunnen de kandidaat en ANBO bespreken wat ze voor elkaar kunnen betekenen. Gesprekken met kandidaten worden gevoerd in de periode van 21 tot en met 24 maart. Binnen ANBO heeft adviseur Willem Reijn de verkiezingen bij pensioenfondsen in portefeuille. Zijn e-mailadres is w.reijn@anbo.nl.