29 mei 2019

ANBO op 29 mei in actie voor een #goedpensioen

Op woensdag 29 mei kwam ANBO in Den Haag in actie. Namens en met onze leden hebben we onze stem laten horen voor een #GOEDPENSIOEN.

Liane den Haan, directeur-bestuurder van ANBO: "Al jaren praten werkgevers, werknemers en het kabinet over een nieuw pensioenstelsel, maar zonder resultaat. Terwijl de tijd dringt. Want als er nu niets gebeurt, moeten miljoenen pensioenen de komende tijd worden gekort. Dat is niet uit te leggen. Zeker niet, omdat de pensioenen al tien jaar niet zijn geïndexeerd en bijna twintig procent minder waard zijn geworden. Ondertussen loopt de AOW-leeftijd te snel op en is de belofte nooit nagekomen om regelingen voor zware beroepen in te voeren. Het wordt dan ook tijd dat er iets gebeurt, zodat de koopkracht van miljoenen mensen overeind blijft."

Goed pensioenstelsel voor oud én jong

ANBO vraagt daarom morgen, tijdens de pensioenactie in Den Haag, aandacht voor het feit dat pensioen meer is dan geld en dat er snel een nieuw pensioenstelsel moet komen dat goed is voor alle generaties: oud én jong. Wij vinden dat er daarvoor vier dingen moeten gebeuren:

  • Geen korting, maar indexactie van de pensioenen;
  • Een minder snelle verhoging van de AOW-leeftijd;
  • Een verplichting voor iedereen om pensioen op te bouwen;
  • En een regeling voor zware beroepen.

Foto's actiebijeenkomst in Den Haag

ANBO-leden en –medewerkers deden mee aan de pensioenactie die op 29 mei in Den Haag plaatsvond. 

Hieronder vindt u een foto-impressie van de actie. Klik op de foto's om ze te vergroten:

Naar overzicht
Inkomen