1 december 2021

ANBO oneens met WHO-reisadvies voor 60-plussers

ANBO vindt een reisadvies van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) veel te ongenuanceerd. De WHO raadt het 60-plussers af om naar gebieden te gaan waar de nieuwe coronavariant omikron rondwaart, wat in steeds meer landen het geval is. Daarmee worden álle ouderen weggezet als kwetsbaar, terwijl dat allerminst het geval is.

De groep 60-plussers is een enorm diverse groep, waarvan een groot deel nog vitaal is, volop in het leven staat en nog aan het werk is. De WHO scheert met het advies alle 60-plussers onterecht over één kam.

In het reisadvies dat de WHO gisteravond heeft uitgegeven staat dat mensen die extra risico lopen om ernstig ziek te worden of te overlijden aan corona hun reisplannen in de ijskast moeten zetten. Als voorbeeld worden mensen genoemd met hartaandoeningen, kanker of diabetes. Maar ook 60-plussers kunnen volgens de WHO beter thuisblijven.

Verstandig

ANBO juicht het toe dat de WHO oproept tot voorzichtigheid, nu de wereld te maken heeft met een nieuwe coronavariant, waarvan nog onduidelijk is hoe besmettelijk deze is en hoe ziek je ervan kunt worden. Iedereen, niet alleen ouderen, moet zichzelf nu afvragen of het verstandig is een geplande reis te laten doorgaan.

Alle ontwikkelingen op het gebied van corona maken het volgens ANBO des te belangrijker dat nu écht haast wordt gemaakt met het zetten van de boosterprikken, zoals we al een tijdje bepleiten. Alle 60-plussers die dat willen moeten vóór het einde van het jaar een booster hebben gekregen.

ANBO was vanmorgen over dit onderwerp te horen in het NOS Radio 1 Journaal. Dat kunt u hier terugluisteren.

Ons laatste nieuws en voordeel in uw mailbox?

Klik op onderstaande button en kies welke nieuwsbrief u wilt ontvangen. 

AANMELDEN

ANBO oneens met WHO-reisadvies voor 60-plussers