17 december 2018

ANBO Magazine 6: "Er zijn maar weinig dingen geweest die ik niet kon oplossen"

De financiën weer op orde maken, bezwaarschriften opstellen of het aanvragen van een Wmo-voorziening. Als u ouder wordt, kunnen de dingen die u moet regelen u overspoelen. ANBO Consulenten als Marjan Hilgers (66) helpen. “Er zijn maar weinig dingen geweest die ik niet heb kunnen oplossen, we komen er altijd uit", zo zegt Marjan Hilgers in het nieuwste ANBO Magazine.

Betekenisvol

Hilgers werkt sinds drie jaar als Consulent bij ANBO. “Ik wilde na mijn pensioen betekenisvol bezig zijn en heb me aangemeld als vrijwilliger. Eerst heb ik via ANBO een opleiding gevolgd en inmiddels doe ik dit werk al drie jaar met veel plezier. Er zijn maar weinig dingen geweest die ik niet heb kunnen oplossen, we komen er altijd uit. En dat geeft voldoening. Als mensen ANBO om hulp vragen, is de nood meestal al hoog. Ouderen kunnen van de zorgen niet slapen en schieten in de stress. Ze schromen om hun kinderen lastig te vallen, want die hebben drukke banen en opgroeiende kinderen. Het is dan prettig om hulp te krijgen van iemand die wat meer afstand heeft. Ik hoef vaak maar één keer langs te komen. Dan is het even anderhalf uur hard werken, maar vaak zijn mensen dan al geholpen. Soms moet ik wat vaker langskomen, dat is ook goed. Maar meer dan drie keer is nooit nodig. Daarna kunnen leden weer bij de Raad & Daad Advieslijn terecht als ze ergens vragen over hebben.”

Lees het hele artikel in ANBO Magazine. Marjan Hilgers stond ook in De Volkskrant

 

Ook hulp van ANBO? 

Heeft u ook hulp nodig bij bijvoorbeeld uw administratie, een aanvraag bij de gemeente of het voorbereiden van een keukentafelgesprek? Neem dan contact op met ANBO Raad & Daad.

  1. U kunt op anboraadendaad.nl de online vraagbaak raadplegen met vragen én antwoorden over inkomen, gezondheid en wonen. Mailen kan ook: raadendaad@anbo.nl;
  2. Onze Raad & Daad Advieslijn bestaat uit deskundige medewerkers die op de hoogte zijn van alle wet- en regelgeving. Zij kunnen leden helpen met het oplossen van concrete vraagstukken. De Raad & Daad Advieslijn is bereikbaar via telefoonnummer 0348 46 66 88 (elke werkdag van 10.00-15.00 uur);
  3. ANBO Consulenten zoals Marjan Hilgers zijn deskundige vrijwilligers die gratis bij leden op huisbezoek komen. Indien u een huisbezoek wenst, kunt u dit aangeven bij de Raad & Daad Advieslijn via telefoonnummer 0348 46 66 88 of via raadendaad@anbo.nl.

Zelf ANBO Consulent worden?

Dan ontvangen wij graag uw motivatiebrief en curriculum vitae. U kunt u deze sturen naar: vrijwilliger@anbo.nl. Na een screening krijgt u een opleiding aangeboden. U gaat vervolgens aan de slag en bent minimaal 32 uur per maand beschikbaar en bereid naar leden toe te reizen. Meer informatie vindt u op anbo.nl/consulent.

 

Marjan Hilgers