31 augustus 2018

ANBO Magazine 4: Sollicitant van 60? Aannemen!

Oudere werknemers impopulair? Niet bij deze werkgevers! Royal FloraHolland, NU-Swift en Noot Personenvervoer vinden het belangrijk dat hun werknemersbestand gevarieerd is, en ze zien de voordelen van de ervaring die oudere werknemers meenemen. In ANBO Magazine 4, dat vanaf 11 september op de mat valt, volgen we Michel Risseeuw, Annelies en Bart Polderman en Simone Vlietstra. Zij startten recent aan een nieuwe uitdaging bij brandbeveiligingsbedrijf Nu-Swift, Royal FloraHolland en Noot Personenvervoer. 

Lees hun verhalen

Ik moet niet nog zeven jaar. Ik wíl het! - NU-Swift

'Onze oudste collega is 84' – Royal FloraHolland

Zalig dat ik van de sollicitatiedruk af ben! – Noot Personenvervoer

Werk! Via ANBO en Ervaren Jaren

ANBO en uitzendbureau Ervaren Jaren startten begin april het een nieuw banenplatform. Met deze vacaturesite willen beide instanties werkgevers en oudere werkzoekenden op een gemakkelijke manier samenbrengen. Sandra van Basten Batenburg is intercedent bij Ervaren Jaren: "De arbeidsmarkt is krap en het personeelsbestand vergrijst. Werkgevers móeten steeds vaker oudere werknemers aannemen. En je ziet - ook al moet men soms even wennen - dat dat een heel goede keuze is."

Bij Royal FloraHolland, Noot personenvervoer en Ervaren Jaren zijn ze altijd op zoek naar betrokken, gemotiveerd personeel. "Leeftijd is nooit een issue", zegt bijvoorbeeld Royal FloraHolland-manager Annemarie Schols-Boom. "Sterker, als het gaat om arbeidsethos, is leeftijd juist een pré."

Meer weten? Kijk eens op ANBO.nl/werkt

Michel Risseeuw is enthousiast over de vacaturesite van ANBO en Ervaren Jaren. “Bij ANBO geloven ze in kansen. Ik was de eerste ‘Kandidaat van de Week’ en opeens was ik veel zichtbaarder. Metéén reacties! Ik ben 4,5 jaar op zoek geweest naar een baan en als je boven de 60 bent, wordt je blijkbaar ervaren als een bedreiging. Vaak kreeg ik per kerende post een afwijzing. Uiteindelijk moet je het van je netwerk hebben. Het ging rollen via ANBO.