29 november 2019

ANBO maakt dure decembermaand betaalbaarder met Ticketshop

De maand december staat voor veel mensen in het teken van familie, vrienden en gezelligheid. Samen uit eten of een dagje uit. Maar dat is niet voor iedereen vanzelfsprekend. De koopkracht van veel ouderen verslechtert al jaren, waardoor veel mensen het niet kunnen betalen om uit eten of naar de film te gaan. ANBO lanceert daarom vandaag, vlak voor de dure decembermaand, de ANBO Ticketshop.

Liane den Haan, directeur-bestuurder van ANBO: “Wij willen graag dat zoveel mogelijk mensen kunnen genieten en leuke dingen kunnen doen. Met de ANBO Ticketshop bieden we kortingen op leuke uitjes, zodat een uitstapje, een nachtje weg of een etentje in een restaurant ook mogelijk is voor mensen met een wat kleinere portemonnee. En dat is goed nieuws, want uit onderzoek blijkt dat veel ouderen weinig vertrouwen hebben in hun financiële toekomst.”

Koopdracht ouderen verslechterd

Uit de peiling van ANBO blijkt dat meer dan de helft (56%) van onze leden hun inkomen in de afgelopen vijf jaren zag dalen en dat het inkomen van 35% gelijk bleef. Dat terwijl bijna iedereen de uitgaven in die periode zag stijgen; bij ruim 90% stegen van de zorgkosten; bij 41% ging de huur omhoog; bijna 76% zag de energielasten toenemen; liefst 85% zag de dagelijkse boodschappen duurder worden.

Liane den Haan: “Met de Ticketshop proberen we de dure decembermaand wat betaalbaarder te maken. Uiteraard blijven we ons daarnaast ook inzetten voor een goed pensioen en verbetering van de koopkracht van ouderen.”

Klik hier voor meer informatie

Naar overzicht
Familiediner
Inkomen