23 mei 2019

ANBO-leden testen Google Home en informatie AOW

Een groep ANBO-leden ging woensdag 22 mei aan de slag met een nieuwe toepassing voor de Google Home. Novum, de innovatiepoot van de Sociale Verzekeringsbank, heeft een slimme toepassing ontwikkeld om praktische informatie over de AOW via spraaktechnologie aan klanten te verstrekken. ANBO-leden gingen aan de slag om de Google Home en de AOW-toepassing te testen.

Slimmer speaker biedt gemak in huis

De Google Home is een slimme speaker die allerlei vragen voor u beantwoordt, boodschappenlijstjes onthoudt en telefoonnummers voor u kan bellen. Daarnaast kan Google Home apparaten voor u bedienen, zoals de televisie, een geluidsinstallatie of uw thermostaat. De Google Home werkt door er gewoon tegen te praten. Er zijn geen lastige knoppen meer.

“ANBO is enthousiast over nieuwe ontwikkelingen, zoals de Google Home, zegt Liane den Haan, directeur-bestuurder van ANBO. “We zien dat de slimme speakers op een hele prettige manier zorgt voor extra gemak in huis. Dus wij zien zeker mogelijkheden voor onze achterban.”

Ontwikkelingen gaan snel

Op dit moment is er nog een beperkt aantal  toepassingen voor de Google Home. M maar het potentieel aan mogelijkheden is eindeloos en de technologie op dit gebied gaat snel. Ook de overheid ziet de kansen. De Sociale Verzekeringsbank is begonnen met een applicatie die mensen gaat helpen met praktische informatie over de AOW: zoals het aanvragen van de AOW, maar ook wanneer mensen de AOW kunnen verwachten en wanneer het geld op de rekening komt.