17 mei 2021

ANBO kan eindelijk weer bij u langskomen

Het kan eindelijk weer: sinds 19 mei kan er een vrijwilliger van ANBO bij u op huisbezoek komen. Veertien maanden lang kon dat niet vanwege corona, maar nu komen ze graag naar u toe.

Dat is goed nieuws, want het persoonlijke contact wordt erg gemist. Tijdens de coronacrisis werd wel telefonisch hulp geboden, maar toch is niets fijner dan een ontmoeting in levenden lijve.

De vrijwilligers van ANBO kunnen bijvoorbeeld helpen bij het invullen van de belastingaangifte of kunnen advies geven over veiligheid in en rond de woning en online veiligheid.

Relatief eenvoudig

Voor bijvoorbeeld leden die hulp nodig hebben bij de belastingaangifte is de versoepeling een hele opluchting. Sinds maart vorig jaar kregen zij alleen telefonische hulp bij het invullen van de aangifte. Omdat hulp bieden via de telefoon toch wat lastiger is, konden de vrijwilligers alleen leden helpen van wie de gegevens al bekend zijn en van wie de aangifte relatief eenvoudig te doen is.

Sinds 19 mei kunnen weer afspraken worden ingepland met nieuwe leden of met leden van wie de aangifte net iets meer aandacht vraagt.

Hoe werkt het?

Als er huisbezoeken worden afgelegd, zijn er wel wat voorwaarden. Sinds 5 juni is huisbezoek ook mogelijk als de vrijwilliger of het lid nog maar één vaccinatie hebben gehad. Ook is huisbezoek mogelijk voor mensen die zich niet laten vaccineren. Dan is het wel nodig om vooraf een corona-zelftest te doen. Alleen bij een negatieve uitslag kan het huisbezoek doorgaan. Daarnaast blijven de algemene coronarichtlijnen van het RIVM van kracht: anderhalve meter afstand houden, mondkapje op en vaak de handen wassen. 

Heeft u hulp nodig?

Kunt u wel wat hulp gebruiken bij het invullen en indienen van uw belastingaangifte? Wilt u een afspraak maken voor een veiligheidscheck bij u thuis? Of stelt u een huisbezoek van één van onze consulenten gewoon erg op prijs? Bel dan met onze Ledenservice op tel. 0348 - 46 66 90 of klik hieronder om een belafspraak te maken. Onze collega's brengen u dan in contact met een vrijwilliger bij u in de regio.

Bel mij terug >>

anbo-belastinginvulhulp.jpg