17 oktober 2019

ANBO in actie voor uw pensioen! Doet u mee?

Terwijl het goed gaat met de economie en veel mensen er in hun inkomen op vooruitgaan, gaat de koopkracht van veel gepensioneerden achteruit. De pensioenen zijn al tien jaar niet geïndexeerd en dat voelen veel senioren in hun portemonnee. Zeker doordat hun woonlasten wel stijgen, net als de kosten voor de zorgpremie en de dagelijkse boodschappen. En nu dreigen de pensioenen zelfs te worden gekort. Tijd voor actie, vindt ANBO! Doet u mee?

Steun ons en word lid!

Rekenrente aanpassen

ANBO vindt dat minister Koolmees wat moet doen aan de rekenrente, zodat er eindelijk weer zicht komt op indexatie van de pensioenen. Want het is toch absurd dat pensioenfondsen zich armer moeten rekenen dan ze daadwerkelijk zijn. Het totale pensioenvermogen verdubbelde in de afgelopen jaren van € 700 miljard naar meer dan € 1.450 miljard. Wat ons betreft is het onzin om vast te houden aan de lagere risicovrije rekenrente als de beleggingsrendementen hoog zijn en een gegarandeerd pensioen niet zeker is.

Tijd voor actie

Het wordt tijd dat er iets gebeurt! En wel NU. Want als we, nu en in de toekomst, een goed pensioen willen voor jong en oud, dan hebben we geen tijd te verliezen! Daarom komt ANBO, samen met andere (senioren)partijen, waaronder FNV Senior, NVOG en KNVG, in actie voor uw pensioen.

Steun onze actie en stuur een mail met 'Stop de kortingen' naar pensioen@anbo.nl

Mail 'Stop de kortingen'

Samen staan we sterk en kunnen we de politiek laten zien dat er echt iets moet gebeuren. Voor uw pensioen en dat voor de generaties na u.

Naar overzicht
Stop de kortingen
Inkomen