27 juli 2022

ANBO helpt u bij aanvraag van zorg- of huurtoeslag

Krijgt u geen huur- of zorgtoeslag, maar komt u er mogelijk wel voor in aanmerking omdat u een laag inkomen heeft? Neem dan contact op met ANBO, zodat we samen kunnen kijken of u recht heeft op een van deze toeslagen. En wacht er niet te lang mee, want uiterlijk 1 september moet de aanvraag zijn gedaan!

ANBO heeft de maand augustus uitgeroepen tot Maand van de Toeslagen. Elk jaar kunt u tot 1 september toeslag aanvragen voor het voorafgaande jaar. Nu gaat het dus over het jaar 2021.

U kunt ANBO laten weten dat u graag hulp wilt door dit formulier in vullen.

Naar het invulformulier

ANBO neemt daarna contact met u op om te beoordelen of het voor u zinvol is een aanvraag voor een toeslag te doen.

Als u het advies krijgt om een toeslag aan te vragen, helpen we u verder met het invullen van de formulieren. Daarvoor moet u wel een computer met een internetverbinding hebben, want de aanvraag voor zorg- of huurtoeslag kan alleen online worden gedaan.

Bij u thuis

Als u geen computer heeft, kan er een vrijwilliger van de ANBO Belastingservice bij u thuis komen en de aanvraag voor u doen. Dat kan trouwens ook als u wel een computer heeft, maar de aanvraag liever niet zelf wilt doen.

Om gebruik te kunnen maken van deze dienst moet u lid zijn van ANBO. Bent u dat nog niet? Word dan nu lid voor slechts € 29,95 voor het eerste jaar. Klik hier om lid te worden van ANBO.

Ons laatste nieuws en voordeel in uw mailbox?

Klik op onderstaande button en kies welke nieuwsbrief u wilt ontvangen. 

AANMELDEN

ANBO helpt u bij aanvraag zorg- of huurtoeslag