22 september 2020

ANBO helpt ouderen bij hun belastingaangifte. Helpt u mee?

Ieder jaar moet het weer gebeuren: de belastingaangifte. En dat is niet voor iedereen een fluitje van een cent. Duizenden ouderen vragen daarom hulp van een vrijwillige belastinginvuller van ANBO. Op dit moment zijn er al honderden ANBO-vrijwilligers die als belastinginvullers aan de slag zijn. Maar om nog meer mensen te kunnen helpen, zoeken we versterking. Heeft u een warm hart en bent u goed met cijfers? Dan horen we graag van u!

Tijdens de coronacrisis hielpen de ANBO belastingvrijwilligers veel senioren telefonisch met het invullen van de belastingaangifte. Daarnaast is er voor heel veel mensen uitstel aangevraagd bij de Belastingdienst. Zodat de belastinginvullers in augustus – toen ze weer bij ouderen op huisbezoek konden gaan – deze mensen alsnog konden helpen met de belastingaangifte. Of om een aanvraag voor een huur- of zorgtoeslag te doen.

Fijn om iets voor een ander te doen

Bert Kuiper, belastinginvuller bij ANBO: “Het was dit jaar wel anders dan andere jaren. Door het coronavirus konden we niet naar mensen toe gaan. Maar gelukkig konden we veel mensen telefonisch helpen. Het is sowieso heel dankbaar werk. Mensen zijn echt heel blij en opgelucht dat hun aangifte goed is ingevuld. Ik zou iedereen die graag iets voor anderen doet en gevoel heeft voor cijfers, aanraden om zich aan te melden bij ANBO. Dan krijg je training en kan je volgend jaar aan de slag.”

Het ANBO Belastingteam bestaat uit honderden vrijwilligers die ieder jaar meer dan 8000 leden en hun fiscaal partners helpen. Sluit u zich aan bij onze landelijke club met groot regionaal bereik? Wij bieden een landelijk digitaal platform ter ondersteuning, een goede opleiding ter voorbereiding en een groep gezellige collega-invullers. Als vrijwillige invuller krijgt u bij ANBO een gratis ambassadeurslidmaatschap.

Geïnteresseerd? 

Vul het sollicitatieformulier op www.anbo.nl/belastinginvulhulp in of maak de toelatingstest op www.anbo.nl/test.

Ons laatste nieuws en voordeel in uw mailbox?

Klik op onderstaande button en kies welke nieuwsbrief u wilt ontvangen. Klik hier om u aan te melden

ANBO - Bert Kuiper - vrijwilliger belastinginvuller