08 december 2020

ANBO helpt 120 ouderen hun zorgen een beetje te vergeten

In het kader van het 120-jarig bestaan wil ANBO ouderen die eenzaam zijn en/of een klein inkomen hebben, een hart onder de riem steken. Dit doen we door aan 120 ouderen een mooi kerstpakket uit te delen.

Een kerst zonder zorgen. Dat gunnen we iedereen. Maar niet iedereen kan zijn zorgen vergeten tijdens de feestdagen. ANBO vindt dat niemand alleen of eenzaam kerst hoeft te vieren. Of kerst hoeft te vieren zonder van een lekker hapje, drankje, een goed boek of een kop koffie te kunnen genieten. Daarom heeft ANBO, samen met haar partners, een speciaal kerstpakket samengesteld.

Hart onder de riem

“Veel mensen bellen ons omdat ze moeilijk rondkomen of soms zelfs helemaal niet. Daarnaast blijkt uit een recente peiling van ons dat bijna de helft van de ouderen vanwege de coronamaatregelen verwacht met kerst alleen of alleen met de partner te zijn. Wij kunnen dat niet zomaar oplossen, maar we kunnen hen wel een hart onder de riem steken me een goedgevuld boodschappenpakket”, aldus Atie Schipaanboord, hoofd belangenbehartiging bij ANBO.

Verrast

De 120 kerstpakketten zijn beschikbaar gesteld voor ouderen vanaf 60 jaar die het financieel moeilijk hebben en/of eenzaam zijn tijdens de naderende feestdagen. Aanmelden kan tot en met dinsdag 15 december. Op donderdag 17 december wordt bekendgemaakt wie verrast gaan worden met een kerstpakket. Mocht degene die u heeft opgegeven tot de gelukkigen behoren, dan ontvangt u hiervan op donderdag 17 december per e-mail bericht. Wij vragen u dan om naam en adresgegevens door te geven.

Alle informatie over de actie leest u hier

Vanaf 21 december bezorgen

Vanaf maandag 21 tot en met woensdag 23 december worden de pakketten bezorgd. Houd de ANBO Facebook-pagina in de gaten om de actie te volgen.

Sponsoren

Zonder de gulle bijdragen van Boon’s Markt Linschoten, Van der Valk Business, Heilbron groep, Touch Promotions en DPG media hadden wij deze actie niet mogelijk kunnen maken.

Hans Kazàn roept mensen in onderstaand filmpje op om mee te doen aan onze kerstpakkettenactie:

Naar overzicht
wie verdient volgens u een kerstpakket?
Inkomen