21 december 2017

ANBO helpt 110 gezinnen hun zorgen een beetje te vergeten

Medewerkers en vrijwilligers delen vandaag en morgen kerstpakketten uit

Een kerst zonder zorgen. Dat gunnen we iedereen. Maar niet iedereen kan zijn zorgen vergeten tijdens de feestdagen. Daarom vroeg ANBO duizenden mensen wie er volgens hen een hart onder de riem kan gebruiken. “En dat hebben we geweten. Medewerkers, partners en vrijwilligers bezorgen sinds begin deze week kerstpakketten in het hele land”, zo zegt ANBO-bestuurder Liane den Haan. “Veel mensen bellen ons omdat ze moeilijk rondkomen of soms zelfs helemaal niet. Wij kunnen dat niet zomaar oplossen, maar we kunnen hen wel een hart onder de riem steken met een goedgevuld boodschappenpakket.”

Veel enthousiasme

Vorig jaar bedacht ANBO een last minute-actie en riep via Facebook op mensen met een kleine portemonnee aan te melden. Den Haan: “De reacties waren zo emotioneel en overweldigend, dat we het dit jaar weer wilden doen. Binnen 10 uur hadden we een flinke lijst adressen, die, met hulp van sponsoren en leveranciers, deze week verrast worden.”

Met hulp van partners

Naast boodschappen krijgen de mensen een extraatje van Woonz, een onafhankelijke huizenzoeksite voor zorgwoningen en van Hulpmiddelwereld. Net als vorig jaar sponsorde Sligro het project door voor een scherpe prijs producten te leveren. Zwarte Kip stuurde voldoende flessen advocaat voor een feestelijke kerst en de werknemers van Sucsez bezorgen zij aan zij met ANBO-werknemers en –vrijwilligers. “Het wordt steeds meer een gezamenlijke actie. Volgend jaar doen we het weer!”

Ook helpen? Doneer! 

Naar overzicht
Inkomen