21 maart 2020

ANBO: hele weekend bereikbaar voor praatje of vragen coronavirus

Het RIVM en kabinet hebben iedereen in Nederland opgeroepen om sociale contacten zoveel mogelijk te beperken vanwege het coronavirus. Daardoor krijgen veel ouderen weinig of helemaal geen bezoek. ANBO opende een speciale telefoonlijn om die mensen een luisterend oor te bieden. En dat doen ook in het weekend.

Liane den Haan van ANBO: “Het is goed dat familieleden voorzichtig zijn om hun vader, moeder, opa of oma te bezoeken. Dat is ook het officiële advies van het RIVM. Het is echt niet verstandig om bij een ouder iemand langs te gaan als je je ziek voelt of als de oudere een broze gezondheid heeft. Maar dat heeft grote impact op het leven van veel mensen, en met name kwetsbare ouderen. Want zonder deze bezoekjes zitten ze veel alleen thuis."

Geen bezoek? Belt u ons!

Normaal gesproken gaan veel mensen in het weekend bij oudere familieleden en vrienden op bezoek. Omdat die bezoekjes nu niet door kunnen gaan, heeft ANBO besloten om de speciale telefoonlijn tijdens de coronacrisis ook in het weekend open te houden. Liane den Haan: “We hebben de afgelopen week duizenden telefoontjes gekregen van ouderen die zich zorgen maken of een vraag hebben. Maar we horen ook dat mensen al dagen niemand hebben gesproken. Tegen die mensen wil ik zeggen: bel ons! Wij staan u heel graag te woord om een praatje te maken of als u uw hart wilt luchten. Op zaterdag en zondag zijn we van 09:00 tot 21:00 uur bereikbaar.”

We denken aan u

Natuurlijk hopen we dat ouderen ook telefonisch contact houden met hun familie en vrienden als bezoekjes er door het coronavirus niet in zitten. "Iets vaker bellen of facetimen kan in deze tijd een heel goed alternatief zijn,” aldus Liane den Haan. "Of stuur een kaartje. Het gaat erom dat mensen weten dat we aan ze denken. Een klein gebaar kan al een enorme positieve invloed hebben.”

Telefoonlijn ANBO

U kunt ons het hele weekend (en natuurlijk ook volgende week) van 09:00 tot 21:00 uur bereiken op telefoon 0348 - 46 66 66. Als u belt, staat iemand van ANBO u graag te woord of u nu wél of geen lid bent.

Telefoonlijn ook dit weekend bereikbaar, tel. 0348 - 46 66 66