10 april 2018

ANBO en Ervaren Jaren beginnen vacaturesite voor oudere werkzoekenden

Belangenbehartiger ANBO en uitzendbureau Ervaren Jaren hebben vandaag het nieuwe banenplatform ANBO-ErvarenJaren in gebruik gesteld. Met deze vacaturesite willen beide instanties werkgevers en oudere werkzoekenden op een gemakkelijke manier samenbrengen.

www.anbo.nl/werkt

Sluit je aan

‘Het is de hoogste tijd dat veel meer oudere werkzoekenden nog sneller aan het werk komen’, zegt directeur Jan-Dick Verheul van uitzendbureau Ervaren Jaren. ‘Het is van de gekke dat er zo veel vacatures zijn en er tegelijkertijd zo veel goede werkzoekenden thuis zijn die dolgraag aan de slag willen. Dat pakken we dus op’, zegt Nicolette Knobbe, mededirecteur van Ervaren Jaren.

Logische stap

Het initiatief is een logisch gevolg van de stappen die ANBO de afgelopen tijd al op dit terrein heeft gezet, zegt ANBO-directeur Liane den Haan. ‘Te veel kwaliteit blijft onbenut. Dat is niet alleen uiterst vervelend voor de betrokken werkzoekende, ook als samenleving kunnen we ons dat niet veroorloven. Het is niet voor niets dat we John de Wolf begin dit jaar hebben aangetrokken als ambassadeur.’

Op de nieuwe website kunnen werkgevers hun klussen en banen aanbieden. Werkzoekenden in het hele land kunnen zich meteen inschrijven en kunnen ook direct solliciteren. Behalve fulltime banen voor jonge vijftigers zijn er ook bijbanen en vrijwilligerswerk te vinden voor bijvoorbeeld gepensioneerden die nog niet thuis willen zitten. De website is ook bedoeld voor zzp’ers.

'Extra steuntje voor ouderen'

‘Een pracht initiatief’, reageert John de Wolf, ANBO-ambassadeur voor de werkzoekende 45-plussers op het nieuwe vacatureplatform. ‘Als ouderen eenmaal bij een bedrijf binnen zijn, willen werkgevers vaak niet meer van ze af. Hopelijk krijgen nu veel ouderen zo’n kans. Ik hoop dat alle verhalen over krapte en tekorten op de arbeidsmarkt een extra steuntje in de rug kunnen zijn. Met deze nieuwe vacaturesite heb ik een extra instrument in handen waarmee ik als ambassadeur nóg meer kan bieden.’

Ervaren Jaren is als middelgroot uitzendbureau al tientallen jaren gespecialiseerd in het aan het werk helpen van oudere werkzoekenden. ANBO is met ruim honderdduizend leden een van de invloedrijkste belangenbehartigers voor ouderen in Nederland. Beide partijen zijn geen onbekenden van elkaar. Ervaren Jaren heeft in het verleden ANBO geholpen bij het vinden van vrijwilligers voor de functie van sociaal netwerker.

Hieronder vindt u een fotoreportage. Klik op de afbeelding om die te vergroten. Foto's: Anouk De Kleermaeker