5 april 2022

ANBO-directeur bij werkdiner met minister Helder

Hoe willen we met ons allen ouder worden in Nederland? Die vraag stond centraal tijdens een werkdiner met onder anderen minister Conny Helder voor Langdurige Zorg en Sport en ANBO-directeur Anneke Sipkens. Het diner maakt deel uit van het project Ouder Worden 2040.

Anneke Sipkens zat namens de Seniorencoalitie bij het diner gisteravond in Utrecht. De coalitie bestaat naast ANBO uit KBO-PCOB, Koepel Gepensioneerden en NOOM.

De afgelopen tijd is in het kader van Ouder Worden 2040 nagedacht over hoe we omgaan met de vergrijzende samenleving. De bedoeling is om met een diversiteit aan organisaties en instanties tot innovatieve antwoorden te komen. Aangesloten zijn onder meer belangenorganisaties zoals de Patiëntenfederatie en MantelzorgNL, woningcorporaties, ministeries en bedrijven als de Rabobank en de NS.

Inspirerend

“Het is mooi om te zien hoe alle partijen die meedoen met Ouder Worden 2040 elkaar aanvullen. Het was inspirerend om samen te eten én een goed inhoudelijk gesprek te voeren. Samen kunnen we tot mooie initiatieven komen”, zegt ANBO-directeur Sipkens.

Het is goed dat er steeds meer aandacht is voor het thema ouder worden. ANBO zegt al lange tijd dat de samenleving verre van klaar is voor de groeiende groep ouderen en dat het roer om moet. We worden met z’n allen ouder én we zijn langer vitaal. Ouderen mogen niet als kwetsbare of afgeschreven groep worden weggezet.

Senioren zijn het fundament onder onze samenleving: kijk alleen al naar wat ze doen als vrijwilliger en mantelzorger. Of als oppas voor de kleinkinderen. Dat potentieel van vitale ouderen moeten we benutten. Nu al, maar vooral in de toekomst.

Ons laatste nieuws en voordeel in uw mailbox?

Klik op onderstaande button en kies welke nieuwsbrief u wilt ontvangen. 

AANMELDEN