19 oktober 2021

ANBO bij Radar: bankzaken regelen moet gratis blijven

In het tv-programma Radar heeft onze directeur Anneke Sipkens gisteren gezegd dat betalen met contant geld en het regelen van bankzaken op papier gratis moeten blijven.

Het gebruik van cash wordt steeds duurder. Steeds meer banken brengen kosten in rekening voor het opnemen van contant geld of het gebruik van acceptgiro’s en papieren bankafschriften. Het consumentenprogramma van AVROTROS besteedde hier gisteren aandacht aan.

ANBO vindt het onacceptabel dat de kosten bij groepen komen te liggen die hun bankzaken niet digitaal kúnnen regelen. “Je moet deze mensen niet straffen voor iets wat ze niet kunnen”, vertelde ze in de uitzending.

Afspraken geschonden

Grote banken lijken volgens Anneke Sipkens niet de verantwoordelijkheid te nemen voor de kwetsbare groepen in onze samenleving.

De ANBO-directeur is niet te spreken over de tariefsverhoging die ING vorige week aankondigde. De bank heeft daarmee afspraken geschonden.

ING zegt in een reactie tegen Radar dat de tariefsverhogingen niet onder de afspraak vallen. ANBO is het daar niet mee eens.

Kijk hier het fragment uit Radar terug

Ons laatste nieuws en voordeel in uw mailbox?

Klik op onderstaande button en kies welke nieuwsbrief u wilt ontvangen. 

AANMELDEN

anbo-contant-geld-anbo-radar-uitzending.jpg