4 maart 2020

ANBO bij Hart van Nederland over hulp bij belastingaangifte

Vanaf 1 maart kan iedereen weer belastingaangifte doen bij de Belastingdienst. In het tv-programma Hart van Nederland zien we dat dat niet voor iedereen even gemakkelijk is. Niet alleen omdat de site van de Belastingdienst onbereikbaar is als er teveel mensen tegelijk inloggen, maar vooral omdat niet iedereen een computer heeft of digitaal vaardig is. Gelukkig biedt ANBO hulp.

Op de site van de Belastingdienst kan je online aangifte doen. De site van de Belastingdienst heeft een capaciteit van honderdduizend bezoekers. Als er nog meer mensen tegelijk inloggen, raakt de site overbelast. En dat gebeurde op zondag 1 maart; de eerste dag dat je je aangifte inkomstenbelasting kunt doen. Veel mensen moesten dan ook op een later moment opnieuw proberen om in te loggen. En dat is op zich geen probleem, want de aangifte inkomstenbelasting hoeft pas op 1 april bij de Belastingdienst binnen te zijn.

ANBO biedt hulp

Maar voor een grote groep mensen, waaronder veel ouderen, is het niet een kwestie van inloggen op de site van de Belastingdienst om hun gegevens te controleren. Zij hebben hulp nodig bij hun belastingaangifte. Omdat ze geen computer, laptop of tablet hebben, omdat ze het lastig vinden of omdat ze angst hebben om een fout te maken en misschien later geld terug te moeten betalen. Daarom biedt ANBO ouderen hulp. Onder meer aan ANBO-lid Margreet van Hensbergen (74) die de aangifte zelf voorbereid, maar graag wil dat iemand nog even meekijkt om er zeker van te zijn dat ze geen fouten maakt.

Liane den Haan, directeur-bestuurder van ANBO vertelt daarover bij Hart van Nederland: “We zien dat veel ouderen die wel digitaal vaardig, toch onze hulp vragen, omdat ze bang zijn om iets verkeerd te doen. Onze belastinghulpen helpen iedereen die zich bij ons aanmeldt heel graag. Zij komen op afspraak bij iemand thuis en zorgen ervoor dat hij of zij op tijd en met een goed gevoel aangifte kan doen. “

Bekijk hier Hart van Nederland over de belastinghulp van ANBO 
(het item start bij 15min.37)

Ook hulp bij uw belastingaangifte?

Klik hier voor meer informatie en om u aan te melden

Ouder echtpaar achter laptop - belastingaangifte