17 november 2019

ANBO bij EenVandaag over pensioenen: ouderen zijn het echt zat!

Naast het gesprek met minister Koolmees (SZW) op vrijdag 15 november jl. hebben we zaterdag 16 november ook in het actualiteitenprogramma EenVandaag duidelijk gemaakt dat de pensioenkortingen voorkomen moeten worden.

Bij veel ouderen is de rek eruit

ANBO-lid Jopie van der Werf vertelt bij EenVandaag dat ze zich grote zorgen maakt over haar pensioen en daarmee haar inkomen: "Vanaf 2006 heb ik geen verhoging van mijn pensioen gekregen. De huren gaan omhoog, het eten is duurder geworden, de elektriciteitsprijs is gigantisch omhoog gegaan, maar wij worden niet geïndexeerd en blijven op hetzelfde bedrag staan.”

De rek is er volgens Van der Werf wel uit voor gepensioneerden. “Daarom is de dreiging dat er misschien gekort wordt op de pensioenen ook zo vervelend,” aldus Jopie van der Werf.

Alles-op-alles om pensioenkortingen te voorkomen

Vanuit ANBO zetten we alles op alles om te voorkomen dat de pensioenen worden gekort. Liane den Haan, directeur-bestuurder van ANBO: “De pensioenfondsen hebben genoeg geld in kas en willen ook graag uitbetalen. Wij blijven daarom de druk bij minister Koolmees erop houden totdat er duidelijkheid is. Wij vinden dat er niet gekort moet worden in de periode dat het nieuwe pensioenstelsel wordt uitgewerkt."

En anders: hardere acties

Naar verwachting stuurt minister Koolmees op 21 november een brief naar de Tweede Kamer over de pensioenen. Liane den Haan: “We hopen op goed nieuws, maar mocht de brief tegenvallen, dan volgen hardere acties, samen met de vakbonden.”

Bekijk hier het item van EenVandaag van zaterdag 16 november 2019:

https://eenvandaag.avrotros.nl/item/jopie-78-wil-met-rollators-en-scootmobiels-naar-het-malieveld-als-er-wordt-gekort-op-de-pensioenen/

Naar overzicht
Jopie van der Werf bij EenVandaag
Inkomen