08 februari 2019

Alles over veilig wonen

 

Kom ook naar de Veiligheids10daagse!

Van 1 tot en met 12 april

We organiseren voor de tweede keer de Veiligheids10daagse. Dat doen we in samenwerking met het ministerie van Justitie & Veiligheid, ABN-AMRO, het CCV, Google, ING, Interpolis, de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB), Nu.nl, de Politie, Rabobank, Samsung, SNS, Startpagina en brancheorganisatie WDTM.

U leert tijdens deze bijeenkomst alles over bijvoorbeeld babbeltrucs, woningbeveiliging, veilig online betalen. Handig, zodat u weet hoe u uw veiligheid in en om uw woning kunt vergroten en hoe u zich online kunt beschermen tegen oplichting en phising. Ook leert u wat u kunt doen als er een onbetrouwbaar persoon aan de deur komt en hoe u uw telefoon en tablet goed kunt beveiligen.

De Veiligheids10daagse wordt georganiseerd op leuke locaties, zoals op de hoofdkantoren van de betrokken bedrijven. Wees welkom in Leeuwarden, Hoofddorp, Zwolle, Amsterdam, Roermond, Tilburg, Arnhem, Hoofddorp, Den Haag en Utrecht

Meteen aanmelden

 

 

Direct lid worden

Enkele details

  • Iedereen is welkom, ook niet-leden. U bent ook van harte welkom om een introducee mee te nemen;
  • De bijeenkomsten vinden plaats op de kantoren van onze partners. Per locatie is er ruimte voor 50 tot 200 mensen;
  • De inloop van alle bijeenkomsten is om 13:00. We eindigen na de workshopronden rond 16:00 met een borrel;
  • U krijgt een bevestiging per e-mail met daarin meer informatie. Wanneer we u op de wachtlijst zetten hoort u dat ook.

Leerzaam en leuk

Vorig jaar organiseerde ANBO voor de eerste keer de Veiligheids10daagse. Zo'n 650 mensen bezochten acht bijeenkomsten. "En dit jaar doen we er nog een schepje bovenop. We hebben plaats voor 1000 mensen op 10 inspirerende locaties. Leuk én leerzaam. Uit onderzoek onder bijna 4500 senioren vorig jaar leerden we dat mensen dénken dat ze goed voorbereid zijn, bijvoorbeeld op babbeltrucs en phishing. Maar deze vormen van criminaliteit zijn een groeiend probleem en daarom vermoeden we dat mensen hun vaardigheden overschatten. Om te zorgen dat mensen voorbereid zijn en zich assertief en weerbaar voelen organiseren we workshops over veiligheid in en om het huis en online. Zo willen we ervoor zorgen dat mensen minder snel slachtoffer worden. En áls ze dan slachtoffer worden, dat zij weten wat ze moeten doen. Ten onrechte schamen mensen zich als ze in een val getrapt zijn”, zo zegt ANBO-bestuurder Liane den Haan.   

Meteen aanmelden

Veiligheids10daagse2019
Wonen