01 september 2020

Ali B in ANBO Magazine: ‘Iedereen moet mee kunnen doen, punt uit’

Rapper, entertainer en ondernemer Ali B wil heel Nederland laten zien dat voor elkaar zorgen leuk is. Hij heeft de afgelopen maanden op verschillende manieren samengewerkt met ANBO om mensen die door de coronacrisis vereenzaamden een hart onder de riem te steken. “Op een dag ben ik zelf oud en dan wil ik ook gewoon mee kunnen blijven doen”, vertelt hij in het nieuwe ANBO Magazine dat deze week is verschenen.

“Een van de grootste maatschappelijke uitdagingen die we hebben is dat mensen ouder worden en de zorg onbetaalbaar. Of we nou meer voor elkaar willen zorgen of niet, we zullen wel moeten. Dat kun je op twee manieren doen: tegen mensen zéggen dat ze meer voor elkaar moeten gaan zorgen, of laten zien dat voor elkaar zorgen zo leuk is dat iedereen zelf zegt: daar wil ik bijhoren.

Daarom hebben we een concept bedacht waarbij we in Almere 60 seniorenwoningen gaan bouwen, 60 jongerenwoningen en 60 woningen voor de groep die daartussen zit. Als je er wilt wonen, moet je ook meedoen aan het programma. In de praktijk betekent dat: jouw unieke talent niet alleen voor jezelf inzetten, maar ook voor de gemeenschap. Zo komen er gezamenlijke ruimtes, waar jongeren ouderen kunnen helpen met bijvoorbeeld hun mobiele telefoon of computer. En andersom kunnen ouderen jongeren weer helpen met hun levenservaring en goede adviezen.”

Maatschappelijke impact

“We werken voor dit project onder andere samen met MBO-onderwijs, om jongeren buiten de schoolmuren te laten ervaren wat ze binnen die muren leren. Want als je dingen die je op school leert direct in de praktijk kunt brengen in de samenleving, dan voel je gelijk de maatschappelijke impact die je kunt hebben en ga je veel gemotiveerder naar school. Zo snijdt het mes dus aan twee kanten. Dat verhaal gaan we vertellen, dat plan gaan we uitvoeren en zo laten we aan Nederland zien dat voor elkaar zorgen leuk is.”

Hele interview lezen?

Vraag dan een gratis informatiepakket aan. U ontvangt dit ANBO magazine dan zo snel mogelijk thuisgestuurd. Wij wensen u veel leesplezier.

INFORMATIEPAKKET AANVRAGEN

 

Ons laatste nieuws en voordeel in uw mailbox?

Klik op onderstaande button en kies welke nieuwsbrief u wilt ontvangen. 

AANMELDEN

Naar overzicht
ANBO Magazine nr 5 - Ali B op zijn werkbank
Wonen