04 augustus 2011

Agnes Jongerius bij Roze Loper Estafette

In opmaat naar de Gay-Pride botenparade in Amsterdam op zaterdag 6 augustus 2011 nemen FNV-voorzitter Agnes Jongerius en ANBO-directeur Liane den Haan vrijdag deel aan de Roze Loper Estafette in Verzorgingshuis Vondelstede te Amsterdam.

De Roze Loper is bestemd voor (ouderen)zorginstellingen met een klimaat waarin lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen en transgenders (LHBT’s) zich veilig en prettig voelen. Bijna de helft van de verzorgenden meent dat er amper homoseksuele ouderen in hun instelling zijn, terwijl Nederland in totaal ruim 400.000 roze senioren telt.

Agnes Jongerius: “Aandacht voor homovriendelijkheid in de ouderenzorg is hard nodig. Werkgevers en werknemers vervullen daarbij een belangrijke rol. Ik vind het belangrijk dat daar aandacht voor is; je kunt bijvoorbeeld personeel extra trainen om er vanzelfsprekend mee om te gaan.”

Liane den Haan: “Mijn roze achterban wil gewoon kunnen kiezen in welk zorgcentrum ze kunnen verblijven. Nu zegt bijna de helft van de verzorgenden dat er amper homo's in hun instelling wonen. En dat kan natuurlijk niet. “

Naar overzicht
Wonen