Word lid van ANBO

Meer dan een ouderenbond

We worden steeds ouder. En we leven niet alleen langer, maar we werken en zorgen ook langer. ANBO is er daarom voor u, met Raad & Daad. Wij komen op voor de belangen van ouderen in politiek Den Haag. Wij informeren en adviseren onze leden op het gebied van inkomen, gezondheid en wonen. En waar nodig en mogelijk, bieden wij u hulp van onze vrijwilligers. Daarnaast profiteert u als lid van talloze voordelen, zoals korting op zorg, energie, sport, reizen en uitjes. Alles om u te helpen goed, gezond en gelukkig oud(er) te worden! Lees hieronder wat wij voor u kunnen betekenen. ANBO is namelijk zoveel meer dan een ouderenbond: ANBO is - al 120 jaar - uw gids voor goed ouder worden!

Belangenbehartiging

Samen is niet alleen

Al 120 jaar is ANBO de meest invloedrijke belangenorganisatie voor ouderen in Nederland. Ontstaan uit de, in 1900 opgerichte, Bond voor Staatspensionering, een organisatie die streed voor het inkomen van mensen die te oud waren om te werken. Zo stonden we aan de wieg van de invoering van de AOW in 1957. Vandaag de dag komen we nog steeds op voor de belangen van zowel huidige als toekomstige senioren. ANBO gelooft in een maatschappij waarin ieders waarden en kwaliteiten ongeacht leeftijd worden erkend en benut. Wij zijn uw stem in politiek Den Haag, bij gemeenten én bij (onder andere) pensioendeskundigen.

Wij behartigen uw belang op het gebied van:

 • Gezondheid, uw grootste en belangrijkste goed
 • Betaalbaar, fijn (comfortabel) én veilig wonen
 • Inkomen, voor nu én voor de toekomst

Dienstverlening

Tijd en aandacht voor uzelf

Soms lijkt het leven steeds ingewikkelder te worden. Hoe zit het nou precies met uw pensioen, AOW, belastingzaken of het aanvragen van een traplift? ANBO informeert en adviseert u over onderwerpen binnen de thema's gezondheid, wonen en inkomen én helpt u waar mogelijk. Hoe, dat leest u hieronder.

Dit doen we door u:

 • Te informeren. Op onze website, in het magazine, de nieuwsbrief en tijdens bijeenkomsten
 • Te adviseren. Via Raad & Daad, op het gebied van gezondheid, wonen en inkomen
 • Te helpen. Krijg hulp van een woon- of veiligheidsconsulent, belastinginvuller of sociaal netwerker

Voordeel

Bespaar tot wel €500

Als lid van ANBO kunt u gebruikmaken van een groot aantal aanbiedingen en acties die wij voor onze leden geregeld hebben. Hiermee kunt u tot wel €500 per jaar besparen. Zo heeft u uw lidmaatschap zo terugverdiend!

Verdien uw lidmaatschap terug

 • ANBO Zorgcollectief: max. 5% korting op de basisverzekering en tot wel 17,5% korting op aanvullende verzekeringen bij de 11 aangesloten zorgverzekeraars.
 • ANBO Energie- en Wooncollectief: korting op uw energierekening, maar ook op woonverzekeringen, huishoudelijke, tuin- én klushulp.
 • ANBO Ledenvoordeel: profiteer van aanbiedingen van partners, waaronder hoortoestellen, rijbewijskeuring, cursussen, sport en huishoudelijk apparatuur
 • ANBO Ticketshop: tot wel 70% korting op uitjes, hotels, restaurants, musea, dierentuinen, pretparken en meer!

Meer dan 1.000.000

mensen gingen u voor!

Waarom lid worden van ANBO?

 • Belangenbehartiging op het gebied van inkomen, pensioen, gezondheid (zorg) & wonen
 • Persoonlijke dienstverlening: informatie, advies (Raad & Daad) en hulp van vrijwilligers
 • Exclusief ledenvoordeel: collectieven, aanbiedingen en kortingsacties
Marjan Hilgers, lid en consulent
"Ik ben lid van ANBO vanwege de vele voordelen en de goede service. Daarnaast ben ik vrijwilliger bij ANBO, omdat ik graag mensen wil helpen. Natuurlijk is de erkenning ook fijn, helemaal als je niet meer werkt."
Marjan Hilgers, ANBO-Lid en Consulent
Bernard Tomlow, ANBO
“Ik ben lid geworden omdat ouderen honderd procent volwaardige mensen zijn met eigen belangen en ze staan volop in de maatschappij. ANBO komt op professionele wijze op voor deze groep mensen en staat voor enorm goede dienstverlening en belangenbehartiging.”
Bernard Tomlow, ANBO-lid
Carmen Diaz Garcia, ANBO-Lid
“Je voelt je minder alleen wanneer de zaken gecompliceerder worden. Dat is de steun die ik heb gevonden bij ANBO.”
Carmen Diaz-Garcia, ANBO-Lid
Cor Vermeulen, ANBO-Lid
“Ik wilde nooit lid zijn van een ouderenbond. Ik ben namelijk nog zo fief als wat! Toch heb ik van mijn ANBO-lidmaatschap nog altijd geen spijt.”
Cor Vermeulen, ANBO-Lid
Yvonne Arend Brockholz, ANBO-Lid
“Ik heb nog niet veel ondersteuning nodig, maar het is fijn om te weten dat ANBO er op alle fronten voor mij kán zijn!”
Yvonne Arend-Brockholz, ANBO-Lid