ANBO Veiligheidscheck

Een veilig gevoel in en rondom uw woning

U heeft vast wel eens een brandoefening meegemaakt. Maar weet u wat u moet doen als er brand uitbreekt bij u thuis? Maak een afspraak met onze Veiligheidsconsulenten voor een check bij u thuis. Ze helpen u graag bij het (beter) beveiligen van uw woning. Daarnaast geven ze u handige tips zodat u zich ook rondom uw woning veilig voelt. Zo leert u hoe u het beste kunt handelen in onveilige situaties, hoe u babbeltrucs herkent, hoe veilig bankieren werkt en hoe u veilig over straat gaat.

Hoe werkt het?

Let op: in verband met het coronavirus, het RIVM-advies en de genomen maatregelen, komen onze Veiligheidsconsulenten tot 1 juni niet bij de mensen thuis voor een veiligheidscheck. Kunt u niet zo lang wachten? Klik dan hier om onze online veiligheidstest te doen.

Lees hier alles over Veiligheid >>

Nadat u een afspraak heeft gemaakt, komt één van onze Veiligheidsconsulenten bij u thuis. Hij of zij doet samen met u een veiligheidscheck. Met die check brengen we in kaart welke risico’s er zijn op inbraak en/of brandgevaar. De Veiligheidsconsulent geeft u vervolgens advies. Bijvoorbeeld over wat u kunt doen om uw deuren en ramen te beveiligen. Of hoe u voorkomt dat u slachtoffer wordt van een babbeltruc. Als u actief bent op internet, dan heeft de Veiligheidsconsulent ook tips over hoe u uw online veiligheid kunt vergroten.

Persoonlijk advies

In het gesprek is er voldoende tijd om uw persoonlijke situatie door te spreken en vragen te stellen. Het bezoek van de ANBO Veiligheidsconsulent biedt u dan ook de mogelijkheid om op een prettige wijze een persoonlijk advies te krijgen over de veiligheid in en om uw woning.

Wilt u een afspraak met een Veiligheidsconsulent?

Bent u geïnteresseerd? Neemt u dan contact op met de ANBO Raad & Daad Advieslijn, telefoon 0348 46 66 88 en email raadendaad@anbo.nl. Onze medewerkers staan u op werkdagen van 10.00 tot 15.00 uur graag te woord en brengen u in contact met een ANBO Veiligheidsconsulent bij u in de buurt.  
 

Direct aanmelden?

Onze Veiligheidsservice is via het telefoonnummer 0348 46 66 88 bereikbaar op werkdagen van 10.00 uur tot 15.00 uur. U kunt ook altijd mailen naar raadendaad@anbo.nl.

ANBO doet dit project in samenwerking met het Ministerie van Justitie en Veiligheid

 

Inbreker aam de deur

In het kort

  • Doet een veiligheidscheck in en om de woning
  • Geeft advies over hoe u de veiligheid (verder) kunt verbeteren
  • Laat u zien hoe u een babbeltruc herkent en wat te doen
  • Beantwoordt vragen op gebied van veiligheid vanuit uw persoonlijke situatie