De ANBO Belastingservice

Hulp bij uw belastingaangifte

Als lid van ANBO kunt u gebruikmaken van onze Belastingservice. Eén van onze vrijwilligers helpt u dan bij het indienen van uw belastingaangifte. Door de huidige situatie en maatregelen rondom het coronavirus kunnen onze belasting invulhulpen tot 21 april helaas niet op huisbezoek gaan. Dit betekent natuurlijk niet dat wij u niet kunnen helpen! Lees hieronder meer.

 

Gebruikmaken van de Belastingservice?

Bent u al lid van ANBO of bent u lid geworden om gebruik te maken van onze Belastingservice? Neemt u dan telefonisch contact met ons op via tel. 0348 - 46 66 91. U wordt dan in contact gebracht met een vrijwilliger in uw regio. Waar mogelijk plant hij of zij dan een afspraak voor een huisbezoek met u in (na 21 april 2021). Het kan ook zijn dat hij of zij u helpt met het aanvragen van uitstel voor uw belastingaangifte, zodat u later dit jaar wél een invulhulp aan huis kunt ontvangen.

Wilt u zelf uitstel aanvragen? Klik dan hieronder voor meer informatie en download het stappenplan.

Meer over uitstel aanvragen >>

Invulhulp: hoe werkt het?

Als lid van ANBO kunt u dan gebruikmaken van onze Belastingservice. Eén van onze vrijwillige invulhulpen komt dan bij u thuis* om u te helpen met uw belastingaangifte. Zo hoeft u zich hier geen zorgen over te maken en krijgt u waar u recht op heeft. Deze service is exclusief (en gratis) voor ANBO-leden. U betaalt slechts een kleine onkostenvergoeding aan onze vrijwilliger. Voor onze invulhulp gelden twee voorwaarden: 1. dat u woonachtig bent in Nederland en 2. dat het een eenvoudige aangifte* betreft.

*Eenvoudige aangifte

Bent u ondernemer, ZZP-er of heeft u buitenlandse bezittingen (aandelen, pensioenen of huizen)? Dan kunnen wij u helaas niet bij uw aangifte ondersteunen. Uitzondering hierop vormen de mensen die pensioen hebben opgebouwd in België of Duitsland. In 2021 kunnen wij deze mensen wél helpen met hun aangifte inkomstenbelasting.

Onkostenvergoeding

Als fiscaal partnerlid bent u geen voltallig lid van ANBO en u kunt dus alleen gebruikmaken van de Belastingservice. De kosten voor het reguliere lidmaatschap bedragen 48,- per jaar. Uiteraard kunt u dan wél gebruikmaken van de volledige dienstverlening van ANBO. Voor leden worden er door ANBO geen kosten in rekening gebracht voor de Belastingservice. Echter maakt de vrijwilliger die bij u thuis komt helpen wel onkosten, zoals print- en reiskosten. Hij of zij mag daarom een onkostenvergoeding van €12,- in rekening brengen (of €17,- als er ook sprake is van een fiscaal partner). Deze onkostenvergoeding betaalt u direct aan de Belasting Invulhulp.

Aanmelden

Exclusief voor leden

Bent u al lid? Volg dan de volgende stappen:

  1. Bel naar tel. 0348 - 46 66 91 om u aan te melden voor de Belastingservice
  2. U wordt door ons in contact gebracht met een Belasting Invulhulp (vrijwilliger)
  3. U maakt met deze vrijwilliger een afspraak voor het doen van uw aangifte

Het kan dus ook zo zijn dat er uitstel voor u wordt aangevraagd, om u op een later moment bij u thuis te kunnen helpen bij uw belastingaangifte. Hoe dan ook: wij helpen u graag!

Bent u zelf geen lid, maar wél fiscaal partner (echtgenoot) van een ANBO-lid? Dan kan u voor een symbolisch bedrag van €5,- fiscaal partnerlid worden. Dit bedrag wordt niet door ANBO geïnd, maar dit wordt door de betreffende Belastinginvuller (naast de onkostenvergoeding) in ontvangst genomen. Let op: als fiscaal partnerlid, bent u dus géén voltallig (regulier) lid van ANBO. U kunt alleen gebruik maken van de Belastingservice en niet van de overige ANBO dienstverlening. 

Bent u partnerlid van ANBO? Dan kunt u wél van het volledige dienstenpakket gebruikmaken. Er worden in dit geval ook geen extra kosten in rekening gebracht voor het gebruikmaken van de Belastingservice.

Bent u nog geen lid? Dan dient u eerst lid te worden van ANBO om gebruik te maken van onze Belastingservice. Neem telefonisch contact met ons op (tel. 0348 - 46 66 91) of klik op de onderstaande button:

Word lid van ANBO >>

ANBO Belastingservice, hulp bij uw belastingaangifte 2021

In het kort

  • ANBO-leden betalen €12,-
  • Wilt u zeker weten dat u geen geld misloopt?
  • Onze vrijwilligers komen bij u thuis
  • U krijgt waar u recht op heeft
  • Exclusief voor ANBO-leden