Korting op Reisgids Mantelzorg

Bent u al bekend met de Reisgids Mantelzorg? Deze geheel geactualiseerde maart '24) uitgave kan u helpen om de weg te vinden in de wereld van mantelzorg. Volgens de auteurs is dat ‘hard nodig’ omdat zij zelf hebben ervaren hoe makkelijk je kunt verdwalen in ‘het oerwoud van regels, instanties en emoties waarmee je te maken krijgt’.

Op het moment dat mantelzorg op uw weg komt, bepaalt u op basis van routebeschrijvingen en kaartjes eerst welke ‘mantelzorgroute’ voor u relevant is. Mantelzorg bij een revalidatietraject kent andere regels en emoties dan mantelzorg bij een chronische ziekte. Vervolgens krijgt u bij de betreffende route praktische tips die u helpen om blokkades en doodlopende zijwegen te vermijden. De ruim 200 tips zijn per route ingedeeld naar: ‘Wie kom je tegen?’; ‘Wat moet je snel regelen?’; ‘Hoe kun je vooruitkijken?’. 

Een voorbeeld van een tip is: wees niet bang om hulp te vragen! Veel mantelzorgers vinden dat moeilijk. Mensen willen graag iets voor een ander doen, maar weten niet wat. Bedenk daarom een praktische vraag, zoals ‘Kun je me helpen bij…?’. Dat werkt beter dan ‘Kun je eens op bezoek komen?’ Vraag eventueel aan een familielid of die anderen wil benaderen voor het overnemen van één of meer taken. Accepteer in ieder geval alle aangeboden hulp.

Voordeel voor leden

Leden ontvangen 20% korting op de winkelprijs van € 22.50 (inclusief verzendkosten).

Exclusief voor leden

Om te kunnen lezen hoe u als ANBO-lid gebruik kunt maken van dit voordeel, dient u eerst in te loggen bij Mijn ANBO.

Reisgids Mantelzorg

In het kort

  • Wegwijs in de wereld van zorg voor ouderen
  • Een gids vol met praktische tips
  • 3e geheel geactualiseerde editie
  • 20% korting voor leden
  • Exclusief voor ANBO-leden
Lees meer