De ANBO Belastingservice

Hulp bij uw belastingaangifte

Niet voor iedereen is het doen van de jaarlijkse belastingaangifte even gemakkelijk. Sterker nog: veel mensen zien op tegen het invullen van de aangifte Inkomstenbelasting. U wilt natuurlijk zeker weten dat u geen geld misloopt, of u gemaakte kosten wellicht vergoed krijgt en of u recht heeft op huur- en zorgtoeslag. Als lid van ANBO kunt u dan gebruikmaken van onze Belastingservice. Eén van onze vrijwillige invulhulpen in uw regio komt bij u thuis om te helpen met het (digitaal) invullen en indienen van uw aangifte. 

Update met betrekking tot corona

Door de komst van het coronavirus kwam ook de jaarlijkse aangifte Inkomstenbelasting in het gedrang. Voor veel ouderen werd het lastig of zelfs onmogelijk om de belastingaangifte - op tijd en zelfstandig - (digitaal) in te vullen en in te dienen. Veel mensen hebben daarom uitstel aangevraagd. Heeft u dit ook gedaan? Klik dan hier voor meer informatie over uitstel van uw aangifte >>

Wist u dat?

 • Onze vrijwilligers ook direct uw recht op huur- en zorgtoeslag checken?
 • Onze vrijwilligers alle richtlijnen en maatregelen van het RIVM in acht nemen tijdens het huisbezoek?
 • Dit (helaas) ook kan betekenen dat een huisbezoek niet mogelijk blijkt?
 • Onze vrijwilligers dan hun uiterste best doen om uw aangifte alsnog telefonisch of digitaal (samen met u) tijdig in te dienen?

Aanmelden

Exclusief voor leden

Alleen ANBO-leden kunnen gebruikmaken van onze Belastingservice. Hierbij geldt de randvoorwaarde dat het gaat om een eenvoudige aangifte. Bent u ondernemer, ZZP-er of heeft u buitenlandse bezittingen (aandelen, pensioenen of huizen)? Dan kunnen wij u helaas niet ondersteunen bij uw aangifte. In alle andere situaties komt u wél in aanmerking voor de service.

Hoe werkt het? 

Bent u al lid? Volg dan de volgende stappen:

 1. Bel naar ons telefoonnummer 0348 - 46 66 91
 2. U wordt door ons in contact gebracht met een Belasting Invulhulp (vrijwilliger)
 3. U maakt met deze vrijwilliger een afspraak voor het doen van uw aangifte

Bent u zelf geen lid, maar wél fiscaal partner (echtgenoot) van een ANBO-lid? Dan kan u voor een symbolisch bedrag van €5,- fiscaal partnerlid worden. Dit bedrag wordt niet door ANBO geïnd, maar dit wordt door de betreffende Belastinginvuller (naast de onkostenvergoeding) in ontvangst genomen. Let op: als fiscaal partnerlid, bent u dus géén voltallig (regulier) lid van ANBO. U kunt alleen gebruik maken van de Belastingservice en niet van de overige ANBO dienstverlening. 

Bent u partnerlid van ANBO? Dan kunt u wél van het volledige dienstenpakket gebruikmaken. Er worden in dit geval ook geen extra kosten in rekening gebracht voor het gebruikmaken van de Belastingservice.

Bent u nog geen lid? Neem dan telefonisch contact met ons op of klik op de onderstaande button:

Word lid van ANBO >>

Onkostenvergoeding

Als fiscaal partnerlid bent u geen voltallig lid van ANBO en u kunt dus alleen gebruikmaken van de belastingservice. De kosten voor het reguliere lidmaatschap bedragen 48,- per jaar. Uiteraard kunt u dan wél gebruikmaken van de volledige dienstverlening van ANBO. Voor leden worden er door ANBO geen kosten in rekening gebracht voor de belastingservice. Echter maakt de vrijwilliger die bij u thuis komt helpen wel onkosten, zoals print- en reiskosten. Hij of zij mag daarom een onkostenvergoeding van €12,- in rekening brengen (of €17,- als er ook sprak eis van een fiscaal partner). Deze onkostenvergoeding betaalt u direct aan de Belasting Invulhulp.

ANBO Ledenvoordeel ANBO belastingservice met logo
ANBO Belastingservice, hulp bij uw belastingaangifte 2021

In het kort

 • ANBO-leden betalen €12,-
 • Wilt u zeker weten dat u geen geld misloopt?
 • Onze vrijwilligers komen bij u thuis
 • U krijgt waar u recht op heeft
 • Exclusief voor ANBO-leden