De ANBO Belastingservice

Hulp bij uw belastingaangifte

Goed nieuws: onze belasting invulhulpen mogen vanaf 19 mei weer op huisbezoek. Dit betekent dat zij u weer, bij u thuis, kunnen komen helpen bij het (digitaal) indienen van uw belastingaangifte! Lees snel verder.

 

Gebruikmaken van de Belastingservice?

Bent u al lid van ANBO of bent u lid geworden om gebruik te maken van onze Belastingservice? Neemt u dan telefonisch contact met ons op via tel. 0348 - 46 66 91. U wordt dan in contact gebracht met een vrijwilliger in uw regio. Hij of zij plant dan een afspraak met u in om u te helpen bij het gezamenlijk invullen en indienen van uw belastingaangifte.

Inmiddels is de deadline voor het indienen van uw belastingaangifte voor 2020 verstreken. Is het u gelukt om deze vóór 8 mei in te dienen? Of heeft u uitstel aangevraagd (en gekregen) tot 1 september 2021? Dan is het goed om te weten dat wij u alsnog kunnen helpen bij uw aangifte. Klik hier voor meer informatie over uitstel aanvragen en download het gratis stappenplan.

Invulhulp: hoe werkt het?

Als lid van ANBO kunt u dan gebruikmaken van onze Belastingservice. Een van onze (vrijwillige) Belasting Invulhulpen komt dan bij u thuis om u te helpen bij het (digitaal) invullen en indienen van uw belastingaangifte. Hiervoor gelden twee voorwaarden: 1. dat u woonachtig bent in Nederland en 2. dat het een eenvoudige aangifte* betreft.

*Wat is een eenvoudige aangifte? Bent u ondernemer, ZZP-er of heeft u buitenlandse bezittingen (aandelen, pensioenen of huizen)? Dan kunnen wij u helaas niet bij uw aangifte ondersteunen. Uitzondering hierop vormen de mensen die pensioen hebben opgebouwd in België of Duitsland. In 2021 kunnen wij deze mensen wél helpen met hun aangifte inkomstenbelasting.

Onkostenvergoeding

Als fiscaal partnerlid bent u geen voltallig lid van ANBO en u kunt dus alleen gebruikmaken van de Belastingservice. De kosten voor het reguliere lidmaatschap bedragen 48,- per jaar. Uiteraard kunt u dan wél gebruikmaken van de volledige dienstverlening van ANBO. Voor leden worden er door ANBO geen kosten in rekening gebracht voor de Belastingservice. Echter maakt de vrijwilliger die bij u thuis komt helpen wel onkosten, zoals print- en reiskosten. Hij of zij mag daarom een onkostenvergoeding van €12,- in rekening brengen (of €17,- als er ook sprake is van een fiscaal partner). Deze onkostenvergoeding betaalt u direct aan de Belasting Invulhulp.

Aanmelden

Exclusief voor leden

Bent u al lid? Volg dan de volgende stappen:

  1. Bel naar tel. 0348 - 46 66 91 om u aan te melden voor de Belastingservice
  2. U wordt door ons in contact gebracht met een Belasting Invulhulp (vrijwilliger)
  3. U maakt met deze vrijwilliger een afspraak voor het doen van uw aangifte

Het kan dus ook zo zijn dat er uitstel voor u wordt aangevraagd, om u op een later moment bij u thuis te kunnen helpen bij uw belastingaangifte. Hoe dan ook: wij helpen u graag!

Bent u zelf geen lid, maar wél fiscaal partner (echtgenoot) van een ANBO-lid? Dan kan u voor een symbolisch bedrag van €5,- fiscaal partnerlid worden. Dit bedrag wordt niet door ANBO geïnd, maar dit wordt door de betreffende Belastinginvuller (naast de onkostenvergoeding) in ontvangst genomen. Let op: als fiscaal partnerlid, bent u dus géén voltallig (regulier) lid van ANBO. U kunt alleen gebruik maken van de Belastingservice en niet van de overige ANBO dienstverlening. 

Bent u partnerlid van ANBO? Dan kunt u wél van het volledige dienstenpakket gebruikmaken. Er worden in dit geval ook geen extra kosten in rekening gebracht voor het gebruikmaken van de Belastingservice.

Bent u nog geen lid? Dan dient u eerst lid te worden van ANBO om gebruik te maken van onze Belastingservice. Neem telefonisch contact met ons op (tel. 0348 - 46 66 91) of klik op de onderstaande button:

Word lid van ANBO >>

ANBO Belastingservice, hulp bij uw belastingaangifte 2021

In het kort

  • ANBO-leden betalen €12,-
  • Wilt u zeker weten dat u geen geld misloopt?
  • Onze vrijwilligers komen bij u thuis
  • U krijgt waar u recht op heeft
  • Exclusief voor ANBO-leden