De ANBO Belastingservice

Update ivm coronavirus

Invulhulp niet bij leden thuis

Het advies van de overheid is om de komende periode een gepaste afstand (van minimaal 1,5 meter) aan te houden met andere mensen. Dat past niet bij het invullen van de belastingaangifte bij leden thuis. De Belastinghulpen van ANBO vullen daarom de komende tijd (in ieder geval tot 1 juni) geen belastingformulieren meer in bij mensen thuis. Omdat het op dit moment onduidelijk tot wanneer er maatregelen nodig zullen blijven om het coronavirus te stoppen, heeft ANBO de invullers verzocht om uitstel van uw aangifte bij de Belastingdienst aan te vragen als zij inschatten niet voor 1 mei de aangifte te kunnen verzorgen. De komende week onderzoekt ANBO of het mogelijk is om een aantal aangiftes telefonisch te doen. Wij houden u op de hoogte.

Heeft u vragen? Belt u dan gerust even op tel. 0348 - 46 66 91.

Hulp bij uw belastingaangifte?

De ANBO Belastingservice

Betrouwbaar, voordelig én makkelijk

Ziet u op tegen het invullen van uw belastingaangifte? Wilt u zeker weten dat u geen geld misloopt? Maak dan gebruik van de ANBO Belastingservice. Onze vrijwilligers komen bij u thuis. Ze helpen u graag bij het invullen van uw aangifte zodat u hier geen zorgen over heeft en u krijgt waar u recht op heeft. U kunt ook ondersteuning krijgen bij het aanvragen van uw zorg- en huurtoeslag als u daarvoor in aanmerking komt.

Exclusief voor leden

Voor wie is de ANBO Belastingservice?

Alleen ANBO-leden kunnen gebruikmaken van onze Belastingservice. Hierbij geldt de randvoorwaarde dat het gaat om een eenvoudige aangifte. Bent u ondernemer, ZZP-er of heeft u buitenlandse bezittingen (aandelen, pensioenen of huizen)? Dan kunnen wij u helaas niet ondersteunen bij uw aangifte. In alle andere situaties komt u wél in aanmerking voor de service. Twijfelt u? Neem dan contact met ons op via tel. 0348 - 46 66 91.

Bent u zelf geen lid, maar wél fiscaal partner van een ANBO-lid (echtgenoot/echtgenote)? Dan kan u voor een symbolisch bedrag van €5,- fiscaal partnerlid worden. Dit bedrag wordt niet door ANBO ge-int, maar dit wordt door de betreffende Belastinginvuller (naast de onkostenvergoeding) in ontvangst genomen. Let op: als fiscaal partnerlid, bent u dus géén voltallig (regulier) lid van ANBO. U kunt alleen gebruik maken van de Belastingservice en niet van de overige ANBO dienstverlening. 

Bent u al partnerlid van ANBO? Dan kunt u wél van het volledige dienstenpakket gebruikmaken. Er worden in dit geval ook geen extra kosten in rekening gebracht voor het gebruikmaken van de Belastingservice.

Aanmelden Belastingservice

Uw aanvraag indienen?

Onkostenvergoeding vrijwilliger

Om u, bij u thuis, te kunnen helpen bij de belastingaangifte, maakt de vrijwilliger onkosten. ANBO brengt voor haar Belastingservice geen kosten in rekening, maar de betreffende vrijwilliger mag wél een kleine onkostenvergoeding voor print-, kopieerwerk en gemaakte reiskosten aan u vragen. Deze vergoeding bedraagt nooit meer dan €17,- per huishouden inclusief fiscaal partner en nooit meer dan €12,- in het geval van een 1-persoonshuishouden zonder fiscaal partner. Deze vergoeding betaalt u direct aan uw Belastinginvuller.

Lid worden en aanmelden

Hoe werkt het? U kunt bellen met de ANBO Belastingservice via het telefoonnummer 0348 - 46 66 91. Bereikbaar op werkdagen van 10.00 uur tot 15.00 uur. U kunt ook mailen naar ledenservice@anbo.nl. U ontvangt van onze medewerker het telefoonnummer van een belastinginvulhulp bij u in de buurt. Vervolgens neemt u zelf contact met deze belastinginvulhulp voor het inplannen van de afspraak voor het thuisbezoek. 

Bent u nog geen lid? Dan regelt ANBO dat direct voor u als u (telefonisch) contact opneemt. Doet u dit liever zelf, dan kan dat via onderstaande button:

Word direct lid van ANBO

ANBO Belastingservice, hulp bij uw belastingaangifte 2019

In het kort

  • Hulp bij uw belastingaangifte
  • Betrouwbaar, voordelig én makkelijk
  • Neem contact op via tel. 0348 - 46 66 91
  • Stuur een e-mail naar ledenservice@anbo.nl
  • Exclusief voor ANBO-leden. Meld u aan!