De ANBO Belastingservice

Update coronavirus

Alsnog hulp bij uw aangifte?

Door de komst van het coronavirus kwam ook de jaarlijkse aangifte Inkomstenbelasting in het gedrang. Voor veel ouderen werd het lastig of zelfs onmogelijk om de belastingaangifte - op tijd en zelfstandig - (digitaal) in te vullen en in te dienen. Ook onze vrijwilligers konden de afgelopen maanden niet bij onze leden thuis komen om hierbij te helpen. Veel mensen hebben daarom uitstel aangevraagd. Wat heeft u gedaan? Lees hier meer over uitstel van uw belastingaangifte >>

Bent u lid van ANBO en heeft u uitstel aangevraagd en ook gekregen? Vanaf 15 juni komen onze Belasting Invulhulpen alsnog bij u thuis om te helpen bij het invullen en indienen van uw belastingaangifte. Lees hieronder meer over onze Belastingservice en hoe u zich hiervoor kunt aanmelden.

ANBO Belastingservice

Invulhulp bij u thuis

Ziet u op tegen het invullen van uw belastingaangifte? Wilt u zeker weten dat u geen geld misloopt? Maak dan gebruik van de ANBO Belastingservice. Onze vrijwilligers komen bij u thuis. Ze helpen u graag bij het invullen van uw aangifte zodat u hier geen zorgen over heeft en u krijgt waar u recht op heeft. U kunt ook ondersteuning krijgen bij het aanvragen van uw zorg- en huurtoeslag als u daarvoor in aanmerking komt.

Exclusief voor leden

Voor wie is de Belastingservice?

Alleen ANBO-leden kunnen gebruikmaken van onze Belastingservice. Hierbij geldt de randvoorwaarde dat het gaat om een eenvoudige aangifte. Bent u ondernemer, ZZP-er of heeft u buitenlandse bezittingen (aandelen, pensioenen of huizen)? Dan kunnen wij u helaas niet ondersteunen bij uw aangifte. In alle andere situaties komt u wél in aanmerking voor de service. Twijfelt u? Neem dan contact met ons op via tel. 0348 - 46 66 91.

Bent u zelf geen lid, maar wél fiscaal partner van een ANBO-lid (echtgenoot/echtgenote)? Dan kan u voor een symbolisch bedrag van €5,- fiscaal partnerlid worden. Dit bedrag wordt niet door ANBO geïnd, maar dit wordt door de betreffende Belastinginvuller (naast de onkostenvergoeding) in ontvangst genomen. Let op: als fiscaal partnerlid, bent u dus géén voltallig (regulier) lid van ANBO. U kunt alleen gebruik maken van de Belastingservice en niet van de overige ANBO dienstverlening. 

Bent u al partnerlid van ANBO? Dan kunt u wél van het volledige dienstenpakket gebruikmaken. Er worden in dit geval ook geen extra kosten in rekening gebracht voor het gebruikmaken van de Belastingservice.

Aanmelden

voor de Belastingservice

Onkostenvergoeding vrijwilliger

Om u, bij u thuis, te kunnen helpen bij de belastingaangifte, maakt de vrijwilliger onkosten. ANBO brengt voor haar Belastingservice geen kosten in rekening, maar de betreffende vrijwilliger mag wél een kleine onkostenvergoeding voor print-, kopieerwerk en gemaakte reiskosten aan u vragen. Deze vergoeding bedraagt nooit meer dan €17,- per huishouden inclusief fiscaal partner en nooit meer dan €12,- in het geval van een 1-persoonshuishouden zonder fiscaal partner. Deze vergoeding betaalt u direct aan uw Belastinginvuller.

Hoe werkt het?

U kunt u aanmelden door te bellen met de ANBO Belastingservice via het telefoonnummer 0348 - 46 66 91. Bereikbaar op werkdagen van 10.00 uur tot 15.00 uur. U kunt ook mailen naar ledenservice@anbo.nl. U ontvangt van onze medewerker het telefoonnummer van een belastinginvulhulp bij u in de buurt. Vervolgens neemt u zelf contact met de betreffende vrijwilliger voor het inplannen van de afspraak voor het thuisbezoek. 

Bent u nog geen lid? Dan regelt ANBO dat direct voor u als u (telefonisch) contact opneemt. Doet u dit liever zelf, lees dan hier meer over onze Belastingservice of:

Word direct lid van ANBO

ANBO Ledenvoordeel ANBO belastingservice met logo
ANBO Belastingservice, hulp bij uw belastingaangifte 2019

In het kort

  • ANBO-leden betalen €12,-
  • Wilt u zeker weten dat u geen geld misloopt?
  • Onze vrijwilligers komen bij u thuis
  • U krijgt waar u recht op heeft
  • Exclusief voor ANBO-leden