ANBO Veiligheidscheck

Uw veiligheid gaat voor alles

U heeft vast wel eens een brandoefening meegemaakt. Maar weet u wat u moet doen als er brand uitbreekt bij u thuis? Maak een afspraak met onze Veiligheidsconsulenten voor een check bij u thuis. Ze helpen u graag bij het (beter) beveiligen van uw woning. Daarnaast geven ze u handige tips zodat u zich ook rondom uw woning veilig voelt. Zo leert u hoe u het beste kunt handelen in onveilige situaties, hoe u babbeltrucs herkent, hoe veilig bankieren werkt en hoe u veilig over straat gaat.

Veiligheidsconsulenten weer op pad

Onze Veiligheidsconsulenten zitten te popelen om een check bij u thuis uit te voeren. Tijdens de coronacrisis zijn er weer nieuwe vormen van fraude, phishing en babbeltrucs ontstaan. Inbrekers en (internet)criminelen maken op slinkse wijze misbruik van het coronavirus om mensen geld afhandig te maken. Zo werd er gevraagd om een pinpas of geld om boodschappen te doen, die vervolgens nooit werden gedaan of bezorgd. Heel naar, maar ook reden te meer om deze situaties in het vervolg te leren herkennen en goed te weten wat te doen om fraude te voorkomen. Onze vrijwilligers helpen u hier graag bij! Tijdens een Veiligheidscheck kijkt de vrijwilliger samen met u hoe het gesteld is met uw (online) veiligheid en wat u kunt doen om de veiligheid in en om uw woning te verbeteren. Lees hier meer en vraag hieronder uw (gratis) Veiligheidscheck direct aan.

Hoe werkt het?

Nadat u een afspraak heeft gemaakt, komt één van onze Veiligheidsconsulenten bij u thuis. Hij of zij doet samen met u een veiligheidscheck. Met die check brengen we in kaart welke risico’s er zijn op inbraak en/of brandgevaar. De Veiligheidsconsulent geeft u vervolgens advies. Bijvoorbeeld over wat u kunt doen om uw deuren en ramen te beveiligen. Of hoe u voorkomt dat u slachtoffer wordt van een babbeltruc. Als u actief bent op internet, dan heeft de Veiligheidsconsulent ook tips over hoe u uw online veiligheid kunt vergroten.

Persoonlijk advies

In het gesprek is er voldoende tijd om uw persoonlijke situatie door te spreken en vragen te stellen. Het bezoek van de ANBO Veiligheidsconsulent biedt u dan ook de mogelijkheid om op een prettige wijze een persoonlijk advies te krijgen over de veiligheid in en om uw woning.

Afspraak met een Veiligheidsconsulent

Geïnteresseerd in een veiligheidscheck? Neemt u dan contact op met de ANBO Raad & Daad Advieslijn, telefoon 0348 46 66 88 en email raadendaad@anbo.nl. Onze medewerkers staan u op werkdagen van 10.00 tot 15.00 uur graag te woord en brengen u in contact met een ANBO Veiligheidsconsulent bij u in de buurt.  

Nog geen lid van ANBO? Sluit dan hieronder uw lidmaatschap a €48,- per jaar af en vraag direct uw gratis veiligheidscheck aan. Daarnaast profiteert u natuurlijk van de vele andere voordelen, zoals korting op zorg, energie, rijbewijskeuring, sport, hotelovernachtingen, restaurants en leuke uitjes.

Word lid van ANBO >>

Aanmelden Veiligheidscheck

Voor persoonlijk advies of het aanvragen van een Veiligheidscheck bij u thuis kunt u bellen met de ANBO Raad & Daad Advieslijn op tel. 0348 - 46 66 88 (bereikbaar van maandag t/m vrijdag tussen 10.00 en 15.00 uur). Of klik hieronder om per e-mail uw gratis Veiligheidscheck aan te vragen:

Vraag hier uw gratis Veiligheidscheck aan >>

Dit is een project van ANBO met het Ministerie van Justitie en Veiligheid

John de Wolf loopt mee met een gratis veiligheidscheck voor ANBO Leden

Bekijk de veiligheidscheck in de korte film hieronder:

ANBO Ledenvoordeel Veiligheidscheck

In het kort

  • Doet een veiligheidscheck in en om de woning
  • Geeft advies over hoe u de veiligheid (verder) kunt verbeteren
  • Laat u zien hoe u een babbeltruc herkent en wat te doen
  • Beantwoordt vragen op gebied van veiligheid vanuit uw persoonlijke situatie