ANBO Belastingservice

Hulp bij uw belastingaangifte

Het doen van de jaarlijkse belastingaangifte kan lastig zijn. Bijvoorbeeld omdat er iets in uw persoonlijke situatie veranderd is (verhuisd, pensioen, wegvallen partner..) of omdat u niets van computers en het internet begrijpt. Als ANBO-lid kunt u dan gebruikmaken van onze Belastingservice.

Wat er ook gebeurt, wij helpen u!

Heeft u hulp nodig bij het (digitaal) invullen en indienen van uw belastingaangifte? Of bij het aanvragen van huur- en/of zorgtoeslag? Meld u dan aan voor de Belastinghulp. Er komt dan een vrijwilliger bij u thuis om u te helpen. Wat er ook gebeurt, ANBO helpt u!

Aanmelden >>

Laat geen geld liggen

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat u de belastingaangifte wel zelf (digitaal) invult, maar niet zeker weet of alles wel klopt en of u alles wel goed heeft begrepen. Misschien heeft u aftrekposten over het hoofd gezien of heeft u wel recht op zorg- en/of huurtoeslag? In dat geval kunt u als lid gebruikmaken van de Belastingcheck. Een vrijwilliger controleert dan uw belastingaangifte en dient deze samen met u in. Zo laat u geen geld liggen!

  Aanmelden >>

  Meld u aan voor de ANBO Belastingservice en krijg:

  • Hulp van een goed opgeleide vrijwilliger (belasting invuller) bij u thuis
  • Hulp bij het (digitaal) invullen, controleren en indienen van uw belastingaangifte
  • Een gratis check van uw recht op zorg- en/of huurtoeslag
  • Waar nodig hulp (op afstand) bij het aanvragen van uitstel*
  • Een handige belasting bewaarmap voor volgend jaar

  *Lees hierover meer bij de meest gestelde vragen (FAQ) onderaan deze pagina.

  Hoe werkt het?

  Wilt u gebruikmaken van onze belastinghulp of -check? Volg dan deze 3 stappen:

  1. Bel met onze Belastinglijn op tel. 0348 - 724 866 of meld u hier digitaal aan
  2. Bent u al lid, dan krijgt u de contactgegevens van een vrijwilliger bij u in de regio. Bent u nog geen lid, dan wordt u eerst lid gemaakt alvorens u met een vrijwilliger in contact wordt gebracht. U betaalt hiervoor het eerste jaar slechts €29,95 (daarna €4,- per maand). Klik hier om lid te worden.
  3. U maakt een afspraak met de vrijwilliger. Hij of zij komt bij u thuis om u te helpen bij het invullen, (digitaal) indienen en controleren van uw belastingaangifte. U betaalt hiervoor een onkostenvergoeding. Lees hierover meer bij de Meest gestelde vragen (FAQ).

  Word lid van ANBO >>

  Meest gestelde vragen (FAQ)

  Hoe werkt de Belastingservice?

  U kunt gebruikmaken van belastinghulp of een belastingcheck. Volg de onderstaande stappen om u hiervoor aan te melden:

  1. Bel met onze Belastinglijn op tel. 0348 - 724 866 of meld u hier digitaal aan
  2. U krijgt de contactgegevens van een vrijwilliger bij u in de regio
  3. U maakt een afspraak en de betreffende vrijwilliger komt u bij thuis voor het (digitaal) invullen, controleren en indienen van uw belastingaangifte

   

  Gelden er voorwaarden voor de Belastingservice?

  Voorwaarden voor hulp bij uw belastingaangifte

  Er gelden twee voorwaarden om hulp te krijgen bij uw belastingaangifte, namelijk:

  1. Dat u in Nederland woont
  2. Dat het een eenvoudige aangifte* betreft

  *Bent u ondernemer, ZZP-er of heeft u buitenlandse bezittingen (aandelen, pensioenen of huizen)? Dan kunnen wij u helaas niet bij uw aangifte ondersteunen. Uitzondering hierop vormen de mensen die pensioen hebben opgebouwd in België of Duitsland. Deze mensen kunnen wij wél helpen.

  Uitstel van uw belastingaangifte

  Er komt een vrijwilliger bij u thuis om u te helpen bij het (digitaal) invullen en indienen van uw belastingaangifte. Mocht een huisbezoek door de coronamaatregelen niet mogelijk zijn of u vindt dit zelf niet prettig, dan kan er uitstel voor u worden aangevraagd tot 1 september. De vrijwilliger kan u dan op een later moment alsnog komen helpen.

  Kost de Belastingservice geld?

  Als lid kunt u zich gratis aanmelden voor de ANBO Belastingservice. De vrijwilliger die bij u thuis komt maakt echter wel kosten (vervoer, papier- en printwerk). U betaalt daarom een onkostenvergoeding van €12,- per huishouden aan de vrijwilliger. Dit is €17,- als er ook sprake is van een fiscaal partner.

  Kan ik als partner ook gebruikmaken van de Belastingservice?

  Bent u fiscaal partner (echtgenoot) van een ANBO-lid?
  Dan kan u voor een symbolisch bedrag van €5,- fiscaal partnerlid worden. Dit bedrag wordt niet door ANBO geïnd, maar dit wordt door de betreffende Belastinginvuller (naast de onkostenvergoeding) in ontvangst genomen. Let op: als fiscaal partnerlid, bent u dus géén voltallig (regulier) lid van ANBO. U kunt alleen gebruik maken van de Belastingservice en niet van de overige ANBO dienstverlening. 

  Bent u partnerlid van ANBO?
  Dan kunt u wél van het volledige dienstenpakket gebruikmaken. Er worden in dit geval ook geen extra kosten in rekening gebracht voor het gebruikmaken van de Belastingservice.

  Hulp bij uw belastingaangifte

  In het kort

  • Hulp van een goed opgeleide vrijwilliger bij u thuis
  • Invullen, controleren en indienen van uw belastingaangifte
  • Gratis check op huur- en zorgtoeslag
  • Waar nodig het aanvragen van uitstel (op afstand)
  • Onkostenvergoeding van slechts €12,-
  • Vergoeding van €5,- voor uw (fiscaal) partner
  Testimonial Belastingservice, man met duim omhoog
  Voordat ik lid werd van ANBO, kostte mijn belastingaangifte mij niet alleen veel moeite, maar ook geld. Ik ben lid geworden voor €29,95 en betaal een onkostenvergoeding van €12,- aan de vrijwilliger. Maar hoe dan ook: ik ben veel voordeliger uit dan wanneer ik mijn aangifte door een boekhouder zou laten doen!
  Dhr. van Winden, deelnemer Belastingservice