Kerstkaartactie ANBO

15.000 kerstkaarten voor eenzame ouderen. Helpt u mee?

ANBO zorgt dat duizenden eenzame ouderen verrast worden met een kerstkaart.

Vindt u het leuk om te knutselen en kunt u wel wat afleiding gebruiken? Maak dan een kerstkaart voor een onbekende die wel een beetje extra aandacht kan gebruiken in deze lastige tijd.

Uit een peiling die wij onder ouderen hebben gedaan blijkt dat 42 procent van de ouderen vanwege de coronamaatregelen verwacht met kerst alleen te zijn. Hoe fijn is het om deze mensen een kerstkaart te geven tijdens deze moeilijke tijden. Daarom roept ANBO mensen op om één of meerdere kerstkaarten te knutselen, tekenen, schrijven of schilderen voor een onbekend iemand die zich eenzaam voelt. Doet u ook mee?

Stuur uw kerstkaart(en) naar ANBO en wij zorgen ervoor dat alle kerstkaarten bij thuiszorgorganisaties komen. We hebben inmiddels al aanvragen voor meer dan 15.000 kerstkaarten.

Waar stuur ik mijn kerstkaarten naar toe?

Stuur uw kerstkaart(en) naar:

ANBO
t.a.v. Kerstkaartenactie
Postbus 2012

3440 DA Woerden

  • De kerstkaarten kunnen allemaal naar ANBO gestuurd worden in 1 envelop. 
  • U mag uw (voor)naam en/of een kerstgroet op de kaart schrijven maar dit is niet verplicht. 
  • ANBO zorgt ervoor dat elke kerstkaart apart in een mooie kerstenvelop komt.
  • De kerstkaarten gaan dan naar de thuiszorgorganisaties die ze vervolgens bij mensen thuis aflevert. De kerstkaarten hoeven dus niet zelf gefrankeerd te worden. 

Mag ik ook meerdere kerstkaarten maken?

U mag zeker meerdere kerstkaarten maken. Hoe meer kerstkaarten u maakt, hoe meer mensen u blij maakt. Uw (klein)kinderen, vrienden of buren mogen ook kerstkaarten maken. U mag meerdere kerstkaarten in 1 envelop naar ons sturen. 

Hoe groot mag de kerstkaart worden?

De maximale afmeting per kerstkaart is 16cm x 16cm 

Wat is de uiterlijke inleverdatum?

De laatste dag om uw kerstkaart(en) naar ons te versturen is donderdag 3 december.  

Hoe ontvangen mensen de kerstkaart? 

Wij zorgen ervoor dat alle kerstkaarten bij thuiszorgorganisaties terecht komen. De thuiszorgmedewerkers nemen de kerstkaarten mee als ze naar mensen thuis gaan om zorg te verlenen.

Vindt u het leuk om in contact te komen met de ontvanger van uw kerstkaart?

Als u graag in contact komt met de ontvanger van uw kerstkaart(en),  zet dan uw contactgegevens op de kaart zodat zij contact met u kunnen opnemen. U kunt ook op de kerstkaart een bericht schrijven aan de ontvanger. 

Hoe maak ik een eigen kerstkaart? 

Zelf een kerstkaart maken hoeft gelukkig niet duur te zijn. U kunt goedkope materialen kopen bij de HEMA, de Action, Primera of bijvoorbeeld bij BOL.com. Maar ook met alleen een dikker stuk papier en een stift of een pen kunt u ook al een mooie kaart maken. U kunt schilderen, borduren, knippen en plakken of tekenen. Of u schrijft een bericht en/of kerstwens aan de ontvanger op een (gekochte) kerstkaart. Alles is mogelijk. Het mag een enkel- of dubbelzijdige kaart worden. Aan u de keuze. 

Zoekt u inspiratie? Kijk dan eens naar de websites hieronder: 

Carry Tefsen steunt de actie en heeft de eerste kerstkaart gemaakt.

Carry Tefsen, ook wel bekend als Mien Dobbelsteen uit ‘Zeg eens aaa’, roept ouderen op om massaal mee te doen. “Niemand zou alleen kerst moeten vieren, zeker dit jaar niet. Een jaar waarin we al zoveel op onszelf aangewezen waren. Daarom roep ik alle ouderen op om mee te doen en een mooie kerstkaart te maken!”

ANBO kerstkaarten actie - Maak iemand bij met een kerstkaart
Click outside of the modal to close it
ANBO kerstkaarten actie - Maak iemand bij met een kerstkaart
Carry Tefsen roept ouderen op om massaal mee te doen met de kerstkaartenactie.
Niemand zou kerst alleen moeten vieren, zeker dit jaar niet. Een jaar waarin we al zoveel op onszelf aangewezen zijn. Daarom roep ik iedereen op om mee te doen en een mooie kerstkaart te maken!
Carry Tefsen - Actrice en kunstschilder