Het ANBO Zorgcollectief

Het grootste onafhankelijke zorgcollectief voor senioren in Nederland

ANBO heeft voor haar leden met 11 verzekeraars afspraken gemaakt over (collectiviteits)korting op de zorgverzekering*. Hiermee hebben wij het grootste onafhankelijke zorgcollectief voor senioren in Nederland. Grote kans dat uw huidige verzekeraar aangesloten is én dat betekent dat ook u flink kunt besparen op uw zorgpremie, zelfs zonder over te stappen! Als deelnemer van het ANBO Zorgcollectief krijgt u:

  • Tot 5% korting* op de basisverzekering
  • Tot wel 17,5% korting* op aanvullende (tandarts)verzekeringen
  • 24/7 persoonlijk (telefonisch) advies via de Zorgadvieslijn
  • Recht op en hulp bij wachtlijstbemiddeling wanneer nodig
  • Extra aandacht én voordelen voor senioren: klik hier.

*Kijk voor een volledig overzicht van kortingen per zorgverzekeraar op onze Zorgvergelijker of neem geheel vrijblijvend contact op met de Zorgadvieslijn via tel. 088 - 121 02 02. Let op: uitzonderingen van specifieke (aanvullende) pakketten en polissen zijn hierin niet meegenomen.

Zorgvergelijker

Bereken uw voordeel en bespaar direct

Er zijn talloze zorgverzekeringen, elk met verschillende kortingen, dekkingen én voorwaarden. Wij snappen dat de keuze voor de juiste, bij uw behoeften én portemonnee passende, zorgverzekering erg lastig is. Juist daarom hebben wij de Zorgvergelijker. Zo ontdekt u welke verzekering bij u past én kunt u direct uw voordeel berekenen!

Ga naar de zorgvergelijker >>

Gratis zorgtest en zorgspecial

Wat verandert er voor uw zorgverzekering in 2021? En heeft het coronavirus impact op uw zorgpremie? Allemaal vragen waar u vast graag een antwoord op wilt hebben. De zorgverzekeraars maken op 12 november hun premie (en kortingen) voor het komende jaar bekend. Daarna kunt u gaan vergelijken en, mocht dat nodig zijn, overstappen (tot en met 31 december 2020). Maar... wat weet u eigenlijk van uw huidige zorgverzekering? En wat vindt u belangrijk bij het maken van uw keuze? Klik hier om de zorgtest te doen en kom er achter.

Bent u nieuwsgierig geworden en wilt u meer weten? Download dan hier onze factsheet, meldt u aan voor onze zorgnieuwsbrief of blader online door de zorgkrant van 2019. Ook dit jaar geven wij weer een zorgspecial uit: 'Blijf gezond'. Hierin leest u het laatste nieuws, persoonlijke verhalen en tips met betrekking tot gezondheid, zorg en uw zorgverzekering. 

Vraag de gratis zorgspecial aan >>

Liever persoonlijk advies?

Wij helpen u graag bij het maken van uw keuze. U kunt daarom 24/7 met uw vragen over zorg, uw zorgverzekering en ons zorgcollectief, terecht bij de ANBO & Heilbron Zorgadvieslijn, tel. 088 - 121 02 02.

Word lid van ANBO

En deelnemer van het Zorgcollectief

Deelnemen of instappen, kan het hele jaar door als u al verzekerd bent bij één van de 11 deelnemende zorgverzekeraars en nog geen gebruikmaakt van een andere collectieve korting (enige uitzondering is Aevitae). Veranderen van zorgverzekeraar (overstappen) kan vanaf half november tot en met 31 december 2020. Uw korting ontvangt u in de eerstvolgende maand na aanmelding. Om deel te nemen aan het Zorgcollectief dient u lid te zijn of worden van ANBO. De kosten voor een jaarlidmaatschap bedragen €48,-.

Word lid en stap in (of over) >>

Deelnemer zorgcollectief, ANBO
“Avond aan avond heb ik zitten puzzelen met polissen en verzekeringsvoorwaarden, maar ik kwam er gewoon niet uit. Welke aanvullende verzekeringen zijn voor mij belangrijk? En is het wel of niet verstandig om een hoger eigen risico te nemen? Een telefoontje naar de Zorgadvieslijn bracht uitkomst. De medewerkster nam echt de tijd om alle mogelijkheden met mij door te nemen. Daarna was mijn keuze voor het ANBO Zorgcollectief duidelijk. En die korting op mijn premie is natuurlijk helemaal mooi meegenomen!"
Dhr. Groeneveld, deelnemer Zorgcollectief