Huisarts met patient
ANBO Zorgcollectief - Bespaar op uw ANBO Lidmaatschap
Verhoogde inkomensgrenzen! Ontvang informatie per e-mail

Heb ik recht op zorgtoeslag in 2023?

In 2023 is de inkomensgrens fors verhoogd en komen dus veel meer mensen in aanmerking voor zorgtoeslag. Zorgtoeslag is bedoeld als een compensatie voor de basispremie voor uw zorgverzekering als u een laag inkomen heeft. Ontvang de zorgtoeslag informatie om te zien of u in aanmerking komt voor zorgtoeslag. Laat geen geld liggen!

Ontvang de zorgtoeslag informatie per e-mail

Fors hogere inkomensgrens voor zorgtoeslag 2023

De inkomensgrenzen voor de zorgtoeslag zijn sinds 1 januari 2023 flink hoger geworden. Deze grens gaat met minimaal 6.500 euro (bruto) omhoog afhankelijk van uw situatie. Wilt u weten wat de exacte grens is en of u in 2023 ook recht heeft op zorgtoeslag? Laat geen geld liggen en check het eenvoudig.

Ontvang de zorgtoeslag informatie per e-mail

Log hieronder in of klik op onderstaande knop en ontvang direct per e-mail de informatie over zorgtoeslag en de nieuwe inkomensgrenzen om te zien of u recht heeft op zorgtoeslag in 2023. Laat geen geld liggen!

Ontvang zorgtoeslag informatie per e-mail

Bent u lid van ANBO? Dan kunt u ook direct de informatie lezen. Klik hier. Hiervoor dient u wel ingelogd te zijn bij Mijn ANBO

Gaat de zorgtoeslag in 2024 omlaag? 

Ja, de zorgtoeslag gaat omlaag ten opzichte van het jaar 2023. Zowel de inkomensgrens als de toeslag dalen.

U hebt in 2024 recht op zorgtoeslag als u inkomen niet meer is dan € 37.496. Dit is het grensbedrag voor iemand zonder toeslagpartner. In 2023 is de grens € 38.520. Hebt u wel een toeslagpartner, dan is de inkomensgrens € 47.368. (2023: € 48.224). Het gaat dan om uw gezamenlijke inkomen.

Ook het maximale bedrag dat u aan zorgtoeslag kan ontvangen daalt. Hebt u geen toeslagpartner, dan daalt de maximale zorgtoeslag naar € 1.476. Dat is € 123 per maand. Met een toeslagpartner is de zorgtoeslag maximaal € 2.832. Dat is € 236 per maand.

Voorwaarden Zorgtoeslag

  • U heeft een basis zorgverzekering uit de Zorgverzekeringswet;
  • U bent 18 jaar of ouder
  • U heeft de Nederlandse nationaliteit (of een geldige verblijfsvergunning);
  • U voldoet aan de inkomen- en vermogensgrenzen voor zorgtoeslag
Wilt u graag hulp met uw belastingaangifte of bij het aanvragen van zorg- en/of huurtoeslag?

ANBO helpt u thuis met het invullen van de aangifte inkomstenbelasting. Ook checkt ANBO mogelijke huur- en zorgtoeslag. Zo weet u zeker dat alles goed wordt ingevuld. Lees hier meer over de ANBO Belastinghulp of meld u aan.

Aangifte inkomstenbelasting, huur- en zorgtoeslag 2023 en 2024
Vanaf 1 februari 2024 kunt u zich aanmelden voor de hulp bij aangifte inkomstenbelasting over 2023. Wilt u een seintje en het aanmeldformulier ontvangen zodra u zich kunt aanmelden? Klik dan op de oranje knop hieronder. 

Aanmelden ANBO Belastinghulp