Huisarts met patient
ANBO Zorgcollectief - Bespaar op uw ANBO Lidmaatschap
Verhoogde inkomensgrenzen! Ontvang informatie per e-mail

Heb ik recht op zorgtoeslag in 2023?

In 2023 is de inkomensgrens fors verhoogd en komen dus veel meer mensen in aanmerking voor zorgtoeslag. Zorgtoeslag is bedoeld als een compensatie voor de basispremie voor uw zorgverzekering als u een laag inkomen heeft. Ontvang de zorgtoeslag informatie om te zien of u in aanmerking komt voor zorgtoeslag. Laat geen geld liggen!

Ontvang de zorgtoeslag informatie per e-mail

Fors hogere inkomensgrens voor zorgtoeslag 2023

De inkomensgrenzen voor de zorgtoeslag zijn sinds 1 januari 2023 flink hoger geworden. Deze grens gaat met minimaal 6.500 euro (bruto) omhoog afhankelijk van uw situatie. Wilt u weten wat de exacte grens is en of u in 2023 ook recht heeft op zorgtoeslag? Laat geen geld liggen en check het eenvoudig.

Ontvang de zorgtoeslag informatie per e-mail

Log hieronder in of klik op onderstaande knop en ontvang direct per e-mail de informatie over zorgtoeslag en de nieuwe inkomensgrenzen om te zien of u recht heeft op zorgtoeslag in 2023. Laat geen geld liggen!

Ontvang zorgtoeslag informatie per e-mail

Bent u lid van ANBO? Dan kunt u ook direct de informatie lezen. Klik hier. Hiervoor dient u wel ingelogd te zijn bij Mijn ANBO

Voorwaarden Zorgtoeslag 2023

  • U heeft een basis zorgverzekering uit de Zorgverzekeringswet;
  • U bent 18 jaar of ouder
  • U heeft de Nederlandse nationaliteit (of een geldige verblijfsvergunning);
  • U voldoet aan de inkomen- en vermogensgrenzen voor zorgtoeslag
Wilt u graag hulp met uw belastingaangifte of bij het aanvragen van zorg- en/of huurtoeslag?

ANBO helpt u thuis met het invullen van de aangifte inkomstenbelasting. Ook checkt ANBO mogelijke huur- en zorgtoeslag. Zo weet u zeker dat alles goed wordt ingevuld. Lees hier meer over de ANBO Belastinghulp

Heeft u hulp nodig bij het (digitaal) invullen en indienen van uw belastingaangifte? Of bij het aanvragen van huur- en/of zorgtoeslag? Bel dan direct naar 0348 46 66 66 of klik op de oranje knop hieronder. Wij helpen alle leden, ongeacht inkomen!

AANMELDEN BELASTINGHULP