Giel over Trefpunt

Na een werkzaam leven van 48 jaar werd mijn nieuwe “vakbond” de ANBO en zodra dat mogelijk was nam ik deel aan de Rotterdamse bijeenkomsten én meldde ik me aan als deelnemer op het ANBO Trefpunt.

Mijn liefde voor ANBO Trefpunt

Wat betreft sociale media ben ik nogal een gereserveerd mens. Ik sta niet in de etalage op Facebook of Instagram, maar ben wel een fervent gebruiker van Whatsapp, E-mail en ANBO Trefpunt. Vroeger had je “Penvrienden” en in die geest maak ik gebruik van sociale media: Correspondentie. 

Wandelclub

Via het prikbord maakte ik kennis met iemand die nog maar kort in Rotterdam woonde en een nieuwe sociale kring wilde opbouwen. We spraken af op een terras in Hoek van Holland toen bleek dat we twee straten van elkaar vandaan woonden. We doen nu ook mee met een wandelclub die zich presenteerde op een van de ANBO-bijeenkomsten en waarbij nog weer andere leden zijn aangehaakt. 

Eetclubje

Ook een eetclubje is zo ontstaan. Via ANBO Trefpunt kun je een echte levende kennissenkring maken. Op Trefpunt ben ik deelnemer aan de groepen “Lezen en Schrijven”, “Tips voor musea en tentoonstellingen”, “Boekenclub”, ”Kunst en Cultuur”, ”Fotoalbum”. 

Dialooggroep Spiritualiteit

De groep ROTTERDAM+10 en de  “Dialooggroep Spiritualiteit” heb ik zelf opgezet. Behalve het plaatsen van groepsberichten kun je ook afgeschermd privéberichten uitwisselen en daar kies ik voor als het persoonlijk wordt en we contactgegevens gaan delen. Ik vind het prettig om dat stapsgewijs te doen.

Nieuwe kennismakingen

Daarnaast heb ik contact met mensen die verder weg wonen of niet mobiel meer zijn via de berichtenbox. Via het prikbord ook wel eenmalige contacten als iemand een vraag heeft of iets wil delen. Bijvoorbeeld voor het eerst in je eentje met een busreis mee willen gaan en dat doodeng vinden, daarover vroeg iemand naar ervaringen van anderen en ik had die ervaring. Een keer naar Amsterdam gereisd om met een plaatselijke ANBO-er FOAM te bezoeken was een heel leuke dag. Je blijkt best veel gemeenschappelijk te hebben met andere mensen in onze levensfase die openstaan voor nieuwe kennismakingen. Wat ik er fijn aan vindt is dat ANBO Trefpunt een afgebakende omgeving biedt. Iedereen die erop zit is ANBO lid en heeft gekozen voor een vriendelijke en respectvolle omgang met elkaar en dat schept een band.