Heb ik recht op energietoeslag?
Doe de gratis Energietoeslag Check
Naar de toeslagcheck

Energietoeslag Check

Als u een laag inkomen heeft, komt u mogelijk in aanmerking voor een energietoeslag van uw gemeente. Deze kan oplopen tot wel €1300,- en is belastingvrij! In veel gemeenten kunt u de energietoeslag over 2022 niet meer aanvragen.

In 2023 stelt het kabinet opnieuw een energietoeslag beschikbaar. Het gaat om ongeveer € 1300,- per huishouden. Hebt u in 2022 de energievergoeding ontvangen van € 1.300? Veel gemeenten keren u dan al automatisch een bedrag van € 500 uit. U hoeft daarvoor dus geen aanvraag te doen.

Nieuwe energievergoeding rond de zomer

Voor de energietoeslag 2023 wordt een nieuw wetsvoorstel voorbereid. Misschien kunt u later in 2023 nog een bedrag aanvragen. Pas nadat deze wet is aangepast weten gemeenten hoeveel u kunt krijgen en wie de vergoeding kan krijgen. Wij verwachten dat dit rond de zomer van 2023 is. Zodra er meer bekend is leest u dat op onze website.

Exclusief voor leden

U dient lid te zijn van ANBO om gebruik te maken van het Adviesteam en de hulp bij het aanvragen van energietoeslag. Bent u nog geen lid? Word dan nu lid voor slechts €29,95 en maak gebruik van deze service!

Word nu lid >>