Energie besparen tips en service

Energie besparen doet u om twee redenen: het is goed voor het klimaat en voor uw portemonnee. Dus geven wij u tips om direct te besparen én wijzen we u graag op onze ANBO Energieservice. Die is gratis voor leden en u krijgt ieder jaar een voordelig aanbod voor energie.

ANBO Energieservice

Onderhandelen met uw huidige energieleverancier of jaarlijks overstappen naar een andere leverancier? U weet dat dit geld oplevert. Maar waarschijnlijk doet u het niet. U vergeet het. U denkt dat het geen zin heeft. U wilt zich er niet in verdiepen of u denkt dat u al goed zit. Met de ANBO Energieservice krijgt u elk jaar gegarandeerd een scherpe deal voor uw energie. En daar hoeft u helemaal niets voor te doen.

Bespaarbelofte 

ANBO-leden kunnen gratis gebruikmaken van de Energieservice. Hoeveel u op uw energie kunt besparen, is afhankelijk van uw woonsituatie en uw huidige energiecontract. In het aanmeldproces krijgt u uw persoonlijke bespaarbelofte te zien.

Meedoen is eenvoudig 

U schrijft zich eenmalig in bij de ANBO Energieservice. Daarna wordt het gewoon elk jaar voor u geregeld. Met onze energieservice ontvangt u niet altijd het allergoedkoopste aanbod van dat moment, maar u bent gegarandeerd voordeliger uit dan wanneer u niks doet en bij uw huidige leverancier blijft. Om gebruik te kunnen maken van de Energieservice moet u een e-mailadres hebben. Wilt u liever eerst even bellen om extra uitleg te krijgen? Dat kan. U kunt hier vragen om teruggebeld te worden.

Gratis inschrijven of meer weten?

Lees meer over de ANBO Energieservice


Bespaartips

Ook bij een voordeliger energiecontract blijft het zaak om zuinig met uw energie om te gaan. Goed voor uw portemonnee en de aarde. We hebben een drietal laagdrempelige tips voor u op een rijtje gezet:

1. Zet al uw apparaten uit. Écht uit

Eén van de makkelijkste manieren om thuis energie te besparen is door alle stekkers uit het stopcontact te halen van apparaten die u op dat moment niet gebruikt. Dit zogeheten ‘sluipverbruik’ kan de rekening namelijk snel op laten lopen. Uit Amerikaanse onderzoek blijkt dat een televisie die op stand-by staat jaarlijks tot wel € 35 aan elektriciteit kan kosten. Om te voorkomen dat u meermaals per dag in allerlei lastige hoekjes moet kruipen om die stekkers te verwijderen, kunt u ook gebruik maken van een stekkerdoos met schakelaar. Daarmee kunt u meerdere elektrische apparaten met één druk op de knop aan- en uitschakelen.

2. Gebruik ledlampen

Heeft u weleens nagedacht over de lampen in uw huis? Ledlampen zijn namelijk niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor uw portemonnee. Sinds de introductie is de techniek achter led flink verbeterd. Daarmee zijn ledlampen niet alleen zuiniger, maar gaan ze ook nog
eens negen keer langer mee dan ouderwetse lampen. Op de lange termijn compenseert u dus gemakkelijk die paar euro’s extra bij aanschaf van een ledlamp. Bovendien zijn ze er in allerlei vormen, maten en tinten, zodat er altijd eentje is die bij uw kamer past. Vergeet ze niet uit te doen als u de kamer verlaat!

3. Minder water verbruiken is dubbele winst

Door dagelijks minder warm water te gebruiken verlaagt u niet alleen uw waterrekening, maar tegelijkertijd uw gasverbruik. Dubbele winst dus. Gelukkig kunt u dit op meerdere manieren en op meerdere plaatsen in huis voor elkaar krijgen. Te beginnen in de douche. Korter douchen ligt het meest voor de hand, maar minder heet douchen maakt ook verschil. Daarnaast kunt u investeren in een energiezuinige douchekop. Tegenwoordig is de kwaliteit daarvan zo goed, dat u geen verschil zult merken met de oude.