Eet meer groenten

Elk jaar beginnen we met zijn allen met goede voornemens, zoals meer bewegen, fitter worden, minder drinken en gezonder eten. Maar wat houdt gezonder eten nu precies in? Minder snacken? Bewuster snacken? Of juist meer groenten eten? Hoe kunnen we onze eetpatroon een klein beetje gezonder maken door meer groenten te eten?

Het voedingscentrum adviseert volwassenen om minimaal 250 gram groenten per dag te eten. Die 250 gram groenten hoeft u natuurlijk niet alleen tijdens het avondeten te eten. U kunt uw groente inname ook over de hele dag verdelen door bijvoorbeeld te ontbijten met een omelet en lekker veel groenten zoals spinazie en asperges, of door plakjes tomaat en komkommer tussen uw volkoren boterham met kaas te doen. En wat dacht u van een rauwkostsnack van komkommer, wortels en paprika? Alle beetjes helpen!

Tegelijkertijd kan de nieuwe lifestyle van meer bewegen, gezond(er) eten en een drukke baan of sociaal leven lastig te combineren zijn. Dan is een vriesverse maaltijd van Vers aan Tafel mét veel groenten een goede oplossing! De maaltijden van Vers aan Tafel worden net als thuis bereid, maar dan in grotere pannen, waarbij gekookt wordt zonder kunstmatige smaakversterkers of toevoegingen. Doordat de maaltijden na bereiding direct worden ingevroren blijven de verse groenten en duurzame ingrediënten vers en blijven alle voedingswaarden en smaak optimaal bewaard.

Vers aan Tafel heeft een aantal maaltijden in hun assortiment die rijk zijn aan groenten. Dit houdt in dat de maaltijd minimaal 200 gram groenten bevat. Met deze populaire groenten rijke maaltijden van Vers aan Tafel is meer groenten eten makkelijker dan u denkt.

Lekkerbekje met een mix van worteltjes en doperwten en gebakken aardappelen.

Lekkerbekje met een mix van worteltjes en doperwten en gebakken aardappelen | Vers aan Tafel | ANBO

Wist u dat wortels veel vezels bevatten waardoor u het gevoel heeft dat u langer verzadigd bent?

Lees meer

Stamppot rode kool met gehaktballetjes in jus

Stamppot rode kool met gehaktballetjes in jus | Vers aan Tafel | ANBO

Rode kool is dé perfecte groente om tijdens de koude wintermaanden te eten. Rode kool bevat namelijk veel vitamine C en dat geeft een boost aan uw immuunsysteem. 

Lees meer

Rijkgevulde goulash met paprika, wortelen en maïs, met doperwten en rijst

Rijkgevulde goulash met paprika, wortelen en maïs, met doperwten en rijst | Vers aan Tafel | ANBO

Wist u dat een paprika meer vitamine C bevat dan een sinaasappel? 

Lees meer

Geniet als lid van ANBO met korting van de maaltijden van Vers aan Tafel.

U heeft keuze uit meer dan 160 maaltijden. Zo kunt u kiezen voor een traditionele Hollandse maaltijd zoals zuurkoolstamppot of een runderlapje, maar ook internationale maaltijden uit de oosterse of Italiaanse keuken. Ook zijn er diverse speciale maaltijden,  zoals gemalen of zoutarm, te bestellen. 

Lees meer

Vers aan Tafel - Eet meer groenten | ANBO
8,3
Ledenvertellen
98 beoordelingen