Een veilige zomer

met de videotips van ANBO

De zomer is in aantocht: de zon gaat schijnen en de dagen worden langer. Mede dankzij de versoepelingen trekt u er (hopelijk) weer regelmatig op uit én gaat u misschien wel even lekker op vakantie. Helaas weten ook inbrekers en oplichters dit - uw caravan of camper staat al een week voor de deur - en zij maken hier maar al te graag gebruik én werk van. Zo neemt het aantal woninginbraken tijdens de zomermaanden (juli en augustus) flink toe en worden spullen, bijvoorbeeld uw e-bike, uit de schuur gestolen. Lees en zie hieronder hoe u zich hiertegen kunt weren, doe de veiligheidsquiz en voorkom nare verrassingen bij thuiskomst!

Doe mee met de veiligheidsquiz >>

Hoe hoog is het inbraakrisico in uw buurt?

Bent u nieuwsgierig hoe groot het risico op inbraak bij u in de buurt is? Maak dan gebruik van de Inbraakbarometer van Interpolis, klik hier om deze te bekijken. U hoeft alleen maar uw postcode in te voeren om te zien hoe hoog het risico op inbraak in uw regio is, hoe vaak er de afgelopen tijd is ingebroken én hoe de verwachting voor de komende (zomer)periode is.

Naast woninginbraak, worden ook veel ouderen het slachtoffer van babbeltrucs, Whatsapp-fraude en 'Spoofing'. Zo worden er vakantiehuisjes verhuurd die niet eens bestaan of ontvangt u een berichtje van PostNL of DHL dat er een pakketje bij u bezorgd zou zijn. In de onderstaande video's geeft ANBO-collega Atie tips om deze vormen van oplichting te herkennen én (het belangrijkste) te voorkomen!

Click outside of the modal to close it

Blijf veilig met ANBO

Hoe is het gesteld met de veiligheid van uw woning? Herkent u een criminelen en inbrekers? Weet u hoe u fraude en babbeltrucs kunt voorkomen? Klik dan hier om mee te doen met onze veiligheidsquiz en kom erachter!

Doe mee met de veiligheidsquiz >>

Gratis veiligheidscheck?

Als lid van ANBO kunt u (gratis) een afspraak maken voor een veiligheidscheck bij u thuis. Er komt dan een veiligheidsconsulent die kijkt hoe het gesteld is met de veiligheid in en rondom uw woning. Hij of zij geeft direct tips voor het verbeteren hiervan. Uw veiligheid gaat bij ANBO voor alles!

Bent u nog geen lid? Dan kunt u lid worden van ANBO voor slechts €48,- per jaar. Naast de (gratis) veiligheidscheck profiteert u daarnaast ook van talloze ledenvoordelen, zoals hulp bij uw belastingaangifte, korting op uw zorgverzekering, energierekening, rijbewijskeuring, sport, reizen en uitjes.

WORD NU LID VAN ANBO >>

De ANBO Veiligheidscheck

  • Onze vrijwilligers komen bij u thuis
  • Gratis check van woning, computer en telefoon
  • Direct advies, tips en eventueel aanpassingen