Doe aangifte

Een leeggeroofd huis door woninginbraak of een geplunderde bankrekening door digitale oplichting, dat overkomt u niet toch? Helaas zijn ouderen steeds vaker het slachtoffer van (internet) criminelen. Bent u het slachtoffer geworden van inbrekers, phishing, spoofing, shouldering, een babbeltruc of WhatsApp-fraude? Dan is dat heel erg naar, vervelend en verdrietig. Toch kan het iedereen overkomen. Het is dus ook niets om u voor te schamen. Praat erover en nog belangrijker: doe aangifte bij de politie. Zo helpt u om inbraak en oplichting tegen te gaan!

 

ANBO Aangiftehulp

Als u het slachtoffer bent geworden van (internet) criminelen, dan is dat natuurlijk al naar en vervelend genoeg. Toch is het belangrijk dat u aangifte doet bij de politie. Bij ANBO begrijpen wij dat dit niet makkelijk is; misschien schaamt u zich, omdat u zo stom bent geweest om erin te trappen? Of misschien heeft u geen idee waar of hoe u aangifte kunt doen? Daarom heeft ANBO een speciale Aangiftelijn geopend. Onze vrijwilligers bieden u een luisterend oor en helpen u (waar nodige) met het doen van aangifte bij de politie. Lees hier meer over onze Aangiftehulp >>

Hoe werkt het?

U belt allereerst naar onze Aangiftelijn op tel. 0348 - 238 591 om uw verhaal met ons te delen. Waarvan bent u precies het slachtoffer geworden: is er bij u ingebroken, bent u in een zogenaamde babbeltruc getuimeld, heeft er iemand met u meegekeken tijdens het pinnen of heeft u geld overgemaakt na het ontvangen van een WhatsApp-berichtje van uw "zoon"? Wij luisteren eerst aandachtig naar u en denken vervolgens met u mee. Heeft u al aangifte gedaan of kunnen wij u hier nog bij helpen? In het laatste geval wordt u in contact gebracht met een veiligheidsconsulent bij u in de regio. Hij of zij maakt vervolgens een afspraak met u om aangifte te gaan doen én plant gelijk een veiligheidscheck met u in. Zo voorkomt u dat u nogmaals slachtoffer wordt van (internet) criminelen!

Aangifte Hulplijn

Speciale telefoonlijn voor aangifte

Bent u het slachtoffer geworden van oplichting, fraude, phishing of spoofing en wilt u er met iemand over praten? Of wilt u hulp bij het doen van aangifte? Neem dan telefonisch contact op via tel. 0348 - 238 591 (bereikbaar op werkdagen tussen 9.00 en 17.00 uur). Wij luisteren en denken graag met u mee!

Exclusief voor ANBO-leden

Als lid van ANBO kunt u gebruikmaken van deze service en hulp krijgen bij het doen van aangifte. Bent u nog geen lid? Word dan lid voor €48,- per jaar. Naast de aangiftehulp én een gratis veiligheidscheck profiteert u dan van nog vele andere ledenvoordelen, zoals korting op uw zorgverzekering, een voordelig energiecontract, een goedkopere rijbewijskeuring én hulp bij uw belastingaangifte. Klik hieronder om u aan te melden.

WORD HIER LID VAN ANBO >>

Wilt u per e-mail op de hoogte worden gehouden van (digitale) veiligheid en meer informatie en tips ontvangen? Klik dan hier om u aan te melden voor onze veiligheidsnieuwsbrief >>