De ANBO Belastingservice

Hulp bij uw belastingaangifte

Niet voor iedereen is het doen van de jaarlijkse belastingaangifte even gemakkelijk. Sterker nog: veel mensen zien op tegen het invullen van de aangifte Inkomstenbelasting. U wilt natuurlijk zeker weten dat u geen geld misloopt, of u gemaakte kosten wellicht vergoed krijgt en of u recht heeft op huur- en zorgtoeslag. Als lid van ANBO kunt u dan gebruikmaken van onze Belastingservice. Eén van onze vrijwillige invulhulpen in uw regio komt bij u thuis om te helpen met het (digitaal) invullen en indienen van uw aangifte. Zo hoeft u zich hier geen zorgen over te maken en krijgt u waar u recht op heeft. U betaalt slechts de onkostenvergoeding van de vrijwilliger en voor de rest is deze service gratis. Kortom: onze belastingservice is betrouwbaar, voordelig én makkelijk!

Let op: door de komst van het coronavirus kwam ook de jaarlijkse aangifte Inkomstenbelasting in het gedrang. Voor veel ouderen werd het lastig of zelfs onmogelijk om de belastingaangifte - op tijd en zelfstandig - (digitaal) in te vullen en in te dienen. Veel mensen hebben daarom uitstel aangevraagd. Heeft u dit ook gedaan? Klik dan hier voor meer informatie over uitstel van uw aangifte >>

Wist u dat?

 • Onze vrijwilligers ook direct uw recht op huur- en zorgtoeslag checken?
 • Onze vrijwilligers alle richtlijnen en maatregelen van het RIVM in acht nemen tijdens het huisbezoek?
 • Dit (helaas) ook kan betekenen dat een huisbezoek niet mogelijk blijkt?
 • Onze vrijwilligers dan hun uiterste best doen om uw aangifte alsnog telefonisch of digitaal (samen met u) tijdig in te dienen?

Hoe werkt het?

Alleen ANBO-leden kunnen gebruikmaken van de Belastingservice. Hiervoor geldt de voorwaarde dat het gaat om een eenvoudige aangifte. Bent u ondernemer, ZZP-er of heeft u buitenlandse bezittingen (aandelen, pensioenen of huizen)? Dan kunnen wij u helaas niet bij uw aangifte ondersteunen. In alle andere situaties komt u wél in aanmerking voor onze service.

Bent u al lid? Volg dan de volgende stappen:

 1. Bel naar tel. 0348 - 46 66 91
 2. U wordt door ons in contact gebracht met een Belasting Invulhulp (vrijwilliger)
 3. U maakt met deze vrijwilliger een afspraak voor het doen van uw aangifte

Bent u nog geen lid? Volg dan de volgende stappen:

 1. Bent u fiscaal partner (echtgenoot/echtgenote) van een ANBO-lid? Dan kunt u voor €5,- fiscaal partnerlid* worden gemaakt.
 2. U dient lid te zijn om gebruik te maken van de Belastingservice, klik hier om lid te worden.
 3. Meld u vervolgens hier aan voor de Belastingservice of tel. 0348 - 46 66 91
 4. U wordt door ons in contact gebracht met een Belasting Invulhulp (vrijwilliger)
 5. U maakt samen met de vrijwilliger een afspraak voor het doen van uw aangifte

Vergoeding

Als fiscaal partnerlid bent u geen voltallig lid van ANBO en u kunt dus alleen gebruikmaken van de belastingservice. De kosten voor het reguliere lidmaatschap bedragen 48,- per jaar. Uiteraard kunt u dan wél gebruikmaken van de volledige dienstverlening van ANBO. Voor leden worden er door ANBO geen kosten in rekening gebracht voor de belastingservice. Echter maakt de vrijwilliger die bij u thuis komt helpen wel onkosten, zoals print- en reiskosten. Hij of zij mag daarom een onkostenvergoeding van €12,- in rekening brengen (of €17,- als er ook sprak eis van een fiscaal partner). Deze onkostenvergoeding betaalt u direct aan de Belasting Invulhulp.

Aanmelden

Exclusief voor leden

Als lid van ANBO kunt u zich aanmelden voor onze belastingservice door te bellen naar tel. 0348 - 46 66 91.

Nog geen lid van ANBO, maar wel hulp bij uw belastingaangifte? Ook dan is het nog mogelijk om lid te worden en gebruik te maken van onze Belastingservice. U wordt dan in contact gebracht met één van onze vrijwilligers om u te helpen bij uw belastingaangifte. Klik dan hieronder om lid te worden en u aan te melden als lid.

Word lid van ANBO >>

ANBO Belastingservice, hulp bij uw belastingaangifte 2021
Deelnemer belastingservice, ANBO
'Voordat ik lid werd van ANBO, kostte het (zelf) doen van mijn belastingaangifte niet alleen veel moeite, maar ook geld. Zelfs met de lidmaatschapskosten van €48,- per jaar en de onkostenvergoeding van €12,- ben ik goedkoper uit, dan wanneer ik mijn aangifte door de boekhouder zou laten doen!
Dhr. van Winden, deelnemer Belastingservice