De ANBO Belastingservice

Hulp bij uw belastingaangifte

Op dinsdag 13 april om 14.30 uur organiseert ANBO het tweede Belasting Webinar. Deze keer gaat het over Toeslagen. Expert Alex van Scherpenzeel geeft onder andere antwoord op de vraag of u recht heeft op huur- en/of zorgtoeslag. Klik hier om u aan te melden voor dit webinar >>
 

Door de huidige situatie en maatregelen rondom het coronavirus kunnen onze belasting invulhulpen tot 21 april helaas niet op huisbezoek gaan. Dit betekent natuurlijk niet dat wij u niet kunnen helpen! Lees hieronder meer over onze Belastingservice.

Gebruikmaken van de Belastingservice?

Bent u al lid van ANBO of bent u lid geworden om gebruik te maken van onze Belastingservice? Neemt u dan telefonisch contact met ons op via tel. 0348 - 46 66 91. U wordt dan in contact gebracht met een vrijwilliger in uw regio. Waar mogelijk plant hij of zij dan een afspraak voor een huisbezoek met u in (na 21 april 2021). Het kan ook zijn dat hij of zij u helpt met het aanvragen van uitstel voor uw belastingaangifte, zodat u later dit jaar wél een invulhulp aan huis kunt ontvangen.

Aanmelden voor de Belastingservice >>

Uitstel aanvragen

Wilt u zelf uitstel aanvragen? Klik dan hieronder voor meer informatie en een stappenplan. Wilt u per e-mail op de hoogte worden gehouden van de ontwikkelingen rondom de belastingaangifte? Klik dan hier om u aan te melden voor onze Belastingnieuwsbrief.

Meer over uitstel aanvragen >>

Wist u dat?

 • Onze vrijwilligers de RIVM richtlijnen en geldende maatregelen in acht nemen?
 • Zij daarom tot 21 april 2021 helaas niet op huisbezoek mogen komen?
 • Zij altijd hun uiterste best doen om uw aangifte (samen met u) in te dienen?
 • Dit ook kan betekenen dat er uitstel voor u wordt aangevraagd om op een later moment toch bij u thuis te komen helpen met uw aangifte?
 • Hulp op afstand (telefonisch of digitaal) mogelijk is, mits u eerder gebruik heeft gemaakt van onze service en de invulhulp bekend is met uw fiscale situatie?
 • U voor vragen over uw aangifte altijd even kunt bellen op tel. 0348 - 46 66 91?

Belasting Invulhulp

Niet voor iedereen is het doen van de jaarlijkse belastingaangifte even gemakkelijk. Sterker nog: veel mensen zien op tegen het (digitaal) invullen en indienen van de aangifte inkomstenbelasting. U wilt natuurlijk zeker weten dat u geen geld misloopt, of u gemaakte kosten wellicht vergoed krijgt en of u recht heeft op huur- en zorgtoeslag. Als lid van ANBO kunt u dan gebruikmaken van onze Belastingservice. Eén van onze vrijwillige invulhulpen komt dan bij u thuis* om u te helpen met uw belastingaangifte. Zo hoeft u zich hier geen zorgen over te maken en krijgt u waar u recht op heeft. Deze service is exclusief (en gratis) voor ANBO-leden. U betaalt slechts een kleine onkostenvergoeding aan onze vrijwilliger. Kortom: onze Belastingservice is betrouwbaar, makkelijk én voordelig!

*Let op: op dit moment, tenminste tot 21 april, is het voor onze invulhulpen (vrijwilligers) niet mogelijk om op huisbezoek te gaan. Dit betekent echter niet dat wij u niet kunnen helpen met uw belastingaangifte. Lees hier meer.

Hoe werkt het?

Alleen als lid van ANBO kunnen gebruikmaken van de Belastingservice. Voor onze hulp bij belastingaangifte gelden twee voorwaarden: dat u woonachtig bent in Nederland én dat het een eenvoudige aangifte* betreft.

*Eenvoudige aangifte

Bent u ondernemer, ZZP-er of heeft u buitenlandse bezittingen (aandelen, pensioenen of huizen)? Dan kunnen wij u helaas niet bij uw aangifte ondersteunen. Uitzondering hierop vormen de mensen die pensioen hebben opgebouwd in België of Duitsland. In 2021 kunnen wij deze mensen wél helpen met hun aangifte inkomstenbelasting.

Onkostenvergoeding

Als fiscaal partnerlid bent u geen voltallig lid van ANBO en u kunt dus alleen gebruikmaken van de belastingservice. De kosten voor het reguliere lidmaatschap bedragen 48,- per jaar. Uiteraard kunt u dan wél gebruikmaken van de volledige dienstverlening van ANBO. Voor leden worden er door ANBO geen kosten in rekening gebracht voor de belastingservice. Echter maakt de vrijwilliger die bij u thuis komt helpen wel onkosten, zoals print- en reiskosten. Hij of zij mag daarom een onkostenvergoeding van €12,- in rekening brengen (of €17,- als er ook sprake is van een fiscaal partner). Deze onkostenvergoeding betaalt u direct aan de Belasting Invulhulp.

Aanmelden

Exclusief voor leden

Bent u al ANBO-lid? Volg dan de volgende stappen:

 1. Bel naar tel. 0348 - 46 66 91 om u aan te melden
 2. U wordt door ons in contact gebracht met een Belasting Invulhulp (vrijwilliger)
 3. U maakt met deze vrijwilliger een afspraak voor het doen van uw aangifte

Bent u nog geen lid? Volg dan de volgende stappen:

 1. U dient eerst lid te worden om gebruik te maken van de Belastingservice
 2. Bent u partner (echtgenoot/echtgenote) van een lid? Dan wordt u voor €5,- (eenmalig) fiscaal partnerlid gemaakt
 3. Meld u vervolgens hier aan voor de Belastingservice of tel. 0348 - 46 66 91
 4. U wordt in contact gebracht met een invulhulp (vrijwilliger) in uw regio
 5. U maakt samen hem of haar een afspraak voor hulp bij uw aangifte

Het kan dus ook zo zijn dat er uitstel voor u wordt aangevraagd, om u op een later moment bij u thuis te kunnen helpen bij uw belastingaangifte. Hoe dan ook: wij helpen u graag! Klik hieronder op de button om lid te worden en gebruik te maken van onze Belastingservice!

Word lid van ANBO >>

ANBO Belastingservice, hulp bij uw belastingaangifte 2021
Deelnemer belastingservice, ANBO
Voordat ik lid werd van ANBO, kostte mijn belastingaangifte mij niet alleen veel moeite, maar ook geld. Met mijn lidmaatschap a €48,- per jaar en de onkostenvergoeding van €12,- ben ik voordeliger uit, dan wanneer ik mijn aangifte door een boekhouder zou laten doen!
Dhr. van Winden, deelnemer Belastingservice