De ANBO Belastingservice

Update ivm coronavirus

Tijdelijk niet bij leden thuis

Let op: het advies van de overheid is om de komende periode een gepaste afstand (van min 1,5m) aan te houden met andere mensen. Dat past niet bij het invullen van de belastingaangifte bij leden thuis. De Belastinghulpen van ANBO vullen daarom de komende tijd (tenminste tot 1 juni*) geen belastingformulieren meer in bij mensen thuis.

Voor bestaande ANBO-leden, die al eerder door de betreffende invulhulp zijn geholpen, geldt dat zij telefonisch bij hun aangifte kunnen worden ondersteund. In ieder ander geval vragen wij tot 1 september uitstel aan en gebeurt het (digitaal) invullen van de aangifte na 1 juni*.

Heeft u vragen, maakt u zich zorgen of twijfelt u of u uw aangifte wel op tijd kunt indienen? Belt u dan gerust even op tel. 0348 - 46 66 91 of lees hier meer over uitstel aanvragen (en hoe u dit kunt doen). 

Uitstel aanvragen: hoe doe ik dat?

Hulp bij uw belastingaangifte

Invulhulp bij u thuis

Betrouwbaar, voordelig en makkelijk

Niet voor iedereen is het doen van de jaarlijkse belastingaangifte een "makkie" of "zo gepiept". Sterker nog: veel mensen zien op tegen het invullen van de aangifte Inkomstenbelasting. U wilt natuurlijk zeker weten dat u geen geld misloopt, of u gemaakte kosten wellicht vergoed krijgt en of u recht heeft op huur- en zorgtoeslag. Als lid kunt u dan gebruik maken van de ANBO Belastingservice. Eén van onze vrijwilligers in uw regio komt bij u thuis om te helpen met het (digitaal) invullen en indienen van uw aangifte. Zo hoeft u zich hier geen zorgen over te maken en krijgt u waar u recht op heeft. U betaalt slechts de onkostenvergoeding van de vrijwilliger en voor de rest is deze service gratis. Kortom: de ANBO Belastingservice is betrouwbaar, voordelig en wel zo makkelijk!

Aanmelden Belastingservice

Hoe werkt het?

Alleen ANBO-leden kunnen gebruikmaken van de Belastingservice. Hiervoor geldt de voorwaarde dat het gaat om een eenvoudige aangifte. Bent u ondernemer, ZZP-er of heeft u buitenlandse bezittingen (aandelen, pensioenen of huizen)? Dan kunnen wij u helaas niet bij uw aangifte ondersteunen. In alle andere situaties komt u wél in aanmerking voor onze service.

Bent u al lid? Volg dan de volgende stappen:

  1. Meld u aan voor de Belastingservice (klik hier) of neem contact op via tel. 0348 - 46 66 91
  2. U wordt door ons in contact gebracht met een Belastinginvuller (vrijwiliger) in uw regio
  3. U maakt samen met de vrijwilliger een afspraak voor de belastingaangifte bij u thuis

Bent u nog geen lid? Volg dan de volgende stappen:

  1. Bent u wél fiscaal partner (echtgenoot/echtgenote) van een ANBO-lid? Dan kunt u voor €5,- fiscaal partnerlid worden gemaakt. Let op: in dit geval bent u geen voltallig (regulier) lid van ANBO en u kunt dus alleen gebruikmaken van de Belastingservice.
  2. U dient lid te zijn van ANBO om gebruik te maken van de Belastingservice. Bent u dit nog niet? Klik dan hier om lid te worden. Let op: de kosten voor het lidmaatschap bedragen €48,- per jaar. U kunt dan gebruikmaken van de volledige ANBO dienstverlening.
  3. Meld u vervolgens aan voor de Belastingservice (klik hier) of bel naar tel. 0348 - 46 66 91
  4. U wordt door ons in contact gebracht met een Belastinginvuller (vrijwilliger) in uw regio
  5. U maakt samen met de vrijwilliger een afspraak voor de belastingaangifte bij u thuis

Onkostenvergoeding

Aan ANBO-leden worden er geen kosten in rekening gebracht voor het gebruikmaken van deze service. Echter maakt de vrijwilliger onkosten, zoals print- en reiskosten, om u (bij u thuis) te kunnen helpen bij het invullen van de belastingaangifte. Hij of zij mag daarom een onkostenvergoeding van €12,- per huishouden in rekening brengen (€17,- als er ook sprake is van een fiscaal partner). Deze vergoeding betaalt u direct bij de Belastinginvuller.

Lid worden en aanmelden

Exclusief voor leden

De Belastingservice is exclusief (en gratis) voor ANBO-leden. Als u nog geen lid bent, dan regelen wij dit graag voor u. Neem hiervoor contact op met de ANBO Belastingservice via tel. 0348 - 46 66 91 of stuur een e-mail naar ledenservice@anbo.nl. Doet u dit liever zelf, dan kan dat snel en gemakkelijk via de onderstaande button:

Word direct lid van ANBO

ANBO Belastingservice, hulp bij uw belastingaangifte 2019
Deelnemer belastingservice, ANBO
'Voordat ik lid werd van ANBO, kostte het (zelf) doen van mijn belastingaangifte niet alleen veel moeite, maar ook geld. Zelfs met de lidmaatschapskosten van €48,- per jaar en de onkostenvergoeding van €12,- ben ik goedkoper uit, dan wanneer ik mijn aangifte door de boekhouder zou laten doen!
Dhr. van Winden, deelnemer Belastingservice