ANBO Zomerdag logo | Zaterdag 2 juli 2022 in Woerden
ANBO Zomerdag | Straatbord reclame | Hero
Bekijk een impressie van de ANBO Zomerdag

ANBO Zomerdag

Wilt u kennismaken met ANBO? Wilt u ons beter leren kennen? Of heeft u gewoon zin in een leuk uitje? Woont u in Woerden of omstreken? Kom dan naar de ANBO Zomerdag! U bent van harte welkom op zaterdag 2 juli tussen 13.00 tot 16.00 uur. Aan de Vijzelmolenlaan 20 in Woerden.

Komt u ook naar de ANBO Zomerdag?

Wij organiseren de zomerdag om in contact te komen met onze leden en vooral met senioren die ons nog niet kennen. Op zaterdag 2 juli organiseren we het voor de inwoners van de gemeente Woerden en omstreken. Indien succesvol, dan wil ANBO dit op meerdere plaatsen in het land doen.

Een impressie van de ANBO Zomerdag

De zomerdag was erg gezellig. Bekijk een impressie. 

Impressie ANBO Zomerdag

Op de ANBO Zomerdag kunt u kennismaken met ANBO en hebben we ook diverse activiteiten georganiseerd. Uiteraard is er koffie, thee en muziek en er is een informatiemarkt. Op de markt kunt u meer te weten komen wat we voor u kunnen betekenen. Er zijn experts aanwezig die u meer kunnen vertellen over pensioen, belasting, gezondheid, fijn en veilig wonen en digitalisering. Ook zijn er voordeelpartners aanwezig om u desgewenst te voorzien van informatie. En krijgt u ter plekke hulp met uw smartphone. Daarnaast zijn ook lokale organisaties zoals de Fietsmaatjes en het Beweegteam Woerden aanwezig. Onder alle bezoekers verloten we mooie prijzen met de ANBO loterij en na afloop ontvangt u, als herinnering, een goodiebag.

Voor wie is de ANBO Zomerdag?

De zomerdag is toegankelijk voor leden en ook voor senioren die ons nog niet kennen (niet-leden). In verband met de capaciteit is aanmelding wel noodzakelijk.

De ANBO Zomerdag is voor mensen uit de gemeente Woerden en omstreken (Woerden, Harmelen, Kamerik, Kanis, Meije, Zegveld, Benschop, Bodegraven, Cabauw, Linschoten, Nieuwerbrug aan den Rijn, Willeskop, Jaarsveld, Polsbroek en Montfoort). 

Neem een introducé mee

Neem dan gerust een introducé mee die nog geen lid is zodat diegene kennis kan maken met ANBO. We kijken ernaar uit om u te ontvangen bij ons kantoor in Woerden! 

Wat is er te doen?

Tijdens de zomerdag is er van alles te beleven. Maak een proefrit op een e-bike, krijg hulp met uw smartphone of proef de heerlijke hapjes van onze partner Vers aan Tafel. Bekijk hoe ons nieuwe digitale ontmoetingsplaats ANBO Trefpunt werkt of krijg beweegtips. Ook de Woerdense Fietsmaatjes en het Beweegteam Woerden zijn aanwezig om te vertellen wat zij doen. Wilt u graag hulp bij u thuis? Praat dan met onze vrijwilligers en ANBO Assistent. Zij vertellen u graag waarmee zij u kunnen ondersteunen. Lees hieronder meer.

Gezellige informatiemarkt

Fietsmaatjes Woerden

Zou u graag erop uit gaan met de fiets maar lukt dat niet (meer) zelfstandig, dan is Fietsmaatjes Woerden echt iets voor u! 

Lees meer over fietsmaatjes

Vragen over uw smartphone

Heeft u vragen over de werking van uw smartphone? Hoe werkt WhatsApp precies, hoe stelt u uw email in of hoe kunt u videobellen? Om u te laten zien welke mogelijkheden de mobiele technologie te bieden heeft, zet T-Mobile regelmatig op vrijwillige basis haar kennis en kunde in. Daarom komen komen vrijwilligers van T-Mobile naar de ANBO Zomerdag om uitleg te geven over het gebruik van de smartphone. Zij zijn getraind om u zo goed mogelijk te begeleiden en te helpen met vragen over het gebruik van de smartphone.

Lees meer over de smartphone hulp

Advies over fietsen & maak een proefrit

Bent u toe aan een nieuwe fiets of wilt u advies over welke fiets het beste bij u past? Heeft u altijd al eens op een elektrische fiets willen rijden? De ANBO Fietsvoordeelshop is aanwezig bij de ANBO Zomerdag met diverse fietsen. Maak een proefrit en stel al uw vragen. 

Lees meer over de ANBO Fietsvoordeelshop

Gezonde maaltijden

Bij Vers aan Tafel kunt u iedere dag genieten van een lekkere, gezonde en ambachtelijke maaltijd. Met meer dan 150 maaltijden is er genoeg keuze. Zo kunt u kiezen voor een traditionele Hollandse maaltijd zoals zuurkoolstamppot of een runderlapje, maar ook internationale maaltijden uit de oosterse of Italiaanse keuken. Proef tijdens de ANBO Zomerdag verschillende hapjes.

Lees meer over Vers aan Tafel

Bekijk het ontmoetingsplatform ANBO Trefpunt

ANBO Trefpunt is een digitale ontmoetingsplaats waar leden met elkaar in contact kunnen komen. Nieuwsgierig hoe dit precies werkt? Loop dan langs bij onze ANBO-host. Hij laat u graag op een computer zien hoe het precies werkt. 

Lees meer over ANBO Trefpunt

Hulp in de huishouding, bij klusjes en in de tuin en bij lichte zorgtaken

Kost het huishouden te veel tijd en energie? Blijft die ene klus maar liggen of wilt u de tuin klaar hebben voor komende zomer? Bij ANBO Assistent kunt u terecht voor particuliere dienstverlening in én om het huis. Loop langs bij de vertegenwoordiger van UwAssistent voor de regio Woerden. Zij vertelt u graag meer over alle mogelijkheden.

Lees meer over ANBO Assistent

Korting op uw zorgverzekering

Met het ANBO Zorgcollectief krijgt u korting op uw zorgverzekering. Bij een aantal zorgverzekeraars krijgt u zelfs een deel van uw ANBO-lidmaatschap vergoed! Het zorgcollectief wordt beheerd door Heilbron. Zij vertellen u tijdens de ANBO Zomerdag graag meer. 

Lees meer over het ANBO Zorgcollectief

Hulp bij u thuis van ANBO-vrijwilligers

Maak kennis met ANBO-vrijwilligers. Zij komen bij onze leden thuis om bijvoorbeeld te helpen met de belastingaangifte, veiligheidscheck, op orde brengen van de administratie en nog veel meer. Tijdens de ANBO Zomerdag kunt u uw vragen stellen aan onder andere de belastingexperts en de veiligheidsconsulenten. 

Lees meer over de ANBO-vrijwilligers

Beweegtips

Wilt u sterker en fitter worden? Onder leiding van een vaste en goed opgeleide coach? En vindt u het fijn om in een kleine groep gelijkgestemden te trainen op rustige muziek? Bij ZilverFitness is het allemaal mogelijk. ZilverFitness heeft een aangepast lesprogramma ontwikkeld voor de 55-plusser. Zij zijn aanwezig en geven u graag alvast beweegtips en beantwoorden uw vragen. 

Lees meer over Zilverfitness

Telefonische alarmering

Bent u alleenwonend en gezond? Maar bent u af en toe bang dat áls er iets met u gebeurt, u dan wellicht langere tijd alleen ligt zonder hulp? Dan heeft ‘Bo, ik ben ok’ een handige en betrouwbare dienst voor u. Eenvoudig te installeren op uw telefoon waardoor u geen kastjes of knoppen nodig heeft.

Lees meer over Bo, ik ben ok

Het ANBO Adviesteam helpt u graag

Het mooie van ouder worden is wijzer worden. Maar ook dan blijven er nog veel vragen over. Tijdens de ANBO Zomerdag kunt u met allerlei vragen bij ons terecht. Of het nu gaat over uw lidmaatschap, wat ANBO voor u kan betekenen of inhoudelijke vragen over pensioen, wonen, AOW, belastingen, huur-of zorgtoeslag, het aanvragen van Wmo of bijvoorbeeld over erven en schenken. Het ANBO Adviesteam helpt u graag verder.

ANBO Zomerdag hoofdprijs

Maak kans op mooie prijzen met de loterij

Onder alle bezoekers van de ANBO Zomerdag verloten we mooie prijzen waaronder: 

 • Hoofdprijs Fletcher hotelbon ter waarde van 150 euro
 • Tafelventilator
 • Blender
 • Broodrooster
 • Citruspers 
 • Rijstkoker 
 • Paninigrill
 • VVV-bonnen ter waarde van 15 euro

Alles nog eens samengevat:

Wat? ANBO Zomerdag
Voor wie? Voor de inwoners van Woerden en omstreken
Wanneer? zaterdag 2 juli
Tijd? Kom gezellig langs tussen 13.00 en 16.00 uur
Waar? Kantoor ANBO, Vijzelmolenlaan 20 in Woerden

ANBO Zomerdag - de opbouw - 2 juli 2022

ANBO Zomerdag

 • Zaterdag 2 juli
 • Gratis toegang
 • Kom langs tussen 13.00 en 16.00 uur
 • Neem een introducé mee
 • Muziek, hapjes en drankjes
 • Gezellige informatiemarkt
 • Maak kans op mooie prijzen met de loterij
 • Zowel voor leden als voor niet-leden
 • Voor de bewoners van Woerden en omstreken
 • Goodiebag voor alle bezoekers
 • In verband met de capaciteit is aanmelding noodzakelijk
8,3
Ledenvertellen
149 beoordelingen