ANBO Belastingservice

Belasting invulhulp

Goed nieuws: onze belasting invulhulpen mogen vanaf 19 mei weer op huisbezoek. Dit betekent dat zij u weer, bij u thuis, kunnen komen helpen bij het (digitaal) indienen van uw belastingaangifte!
 

Gebruikmaken van de Belastingservice?

Bent u al lid van ANBO of bent u lid geworden om gebruik te maken van onze Belastingservice? Neemt u dan telefonisch contact met ons op via tel. 0348 - 46 66 91. U wordt dan in contact gebracht met een vrijwilliger in uw regio. Hij of zij plant dan een afspraak met u in om u te helpen bij het gezamenlijk invullen en indienen van uw belastingaangifte.

Aanmelden voor de Belastingservice >>

Inmiddels is de deadline voor het indienen van uw belastingaangifte voor 2020 verstreken. Is het u gelukt om deze vóór 8 mei in te dienen? Of heeft u uitstel aangevraagd (en gekregen) tot 1 september 2021? Dan is het goed om te weten dat wij u alsnog kunnen helpen bij uw aangifte. Klik hier voor meer informatie over uitstel aanvragen en download het gratis stappenplan.

Hoe werkt het?

Alleen als lid van ANBO kunnen gebruikmaken van de Belastingservice. Voor onze hulp bij belastingaangifte gelden twee voorwaarden: dat u woonachtig bent in Nederland én dat het een eenvoudige aangifte* betreft.

*Eenvoudige aangifte

Bent u ondernemer, ZZP-er of heeft u buitenlandse bezittingen (aandelen, pensioenen of huizen)? Dan kunnen wij u helaas niet bij uw aangifte ondersteunen. Uitzondering hierop vormen de mensen die pensioen hebben opgebouwd in België of Duitsland. In 2021 kunnen wij deze mensen wél helpen met hun aangifte inkomstenbelasting.

Onkostenvergoeding

Als fiscaal partnerlid bent u geen voltallig lid van ANBO en u kunt dus alleen gebruikmaken van de belastingservice. De kosten voor het reguliere lidmaatschap bedragen 48,- per jaar. Uiteraard kunt u dan wél gebruikmaken van de volledige dienstverlening van ANBO. Voor leden worden er door ANBO geen kosten in rekening gebracht voor de belastingservice. Echter maakt de vrijwilliger die bij u thuis komt helpen wel onkosten, zoals print- en reiskosten. Hij of zij mag daarom een onkostenvergoeding van €12,- in rekening brengen (of €17,- als er ook sprake is van een fiscaal partner). Deze onkostenvergoeding betaalt u direct aan de Belasting Invulhulp.

Aanmelden

Exclusief voor leden

Bent u al lid van ANBO? Volg dan de volgende stappen:

  1. Bel naar tel. 0348 - 46 66 91 om u aan te melden
  2. U wordt door ons in contact gebracht met een Belasting Invulhulp (vrijwilliger)
  3. U maakt met deze vrijwilliger een afspraak voor het doen van uw aangifte

Bent u nog geen lid? Volg dan de volgende stappen:

  1. U dient eerst lid te worden om gebruik te maken van de Belastingservice
  2. Bent u partner (echtgenoot/echtgenote) van een lid? Dan wordt u voor €5,- (eenmalig) fiscaal partnerlid gemaakt
  3. Meld u vervolgens hier aan voor de Belastingservice of tel. 0348 - 46 66 91
  4. U wordt in contact gebracht met een invulhulp (vrijwilliger) in uw regio
  5. U maakt samen hem of haar een afspraak voor hulp bij uw aangifte

Wij helpen u graag! Klik hieronder op de button om lid te worden en gebruik te maken van onze Belastingservice!

Word lid van ANBO >>

ANBO Belastingservice, hulp bij uw belastingaangifte 2021
Deelnemer belastingservice, ANBO
Voordat ik lid werd van ANBO, kostte mijn belastingaangifte mij niet alleen veel moeite, maar ook geld. Met mijn lidmaatschap a €48,- per jaar en de onkostenvergoeding van €12,- ben ik voordeliger uit, dan wanneer ik mijn aangifte door een boekhouder zou laten doen!
Dhr. van Winden, deelnemer Belastingservice