ANBO Advies - Online vraag en antwoord over bijvoorbeeld AOW
ANBO Adviesteam - Hulp bij uw belastingaangifte
Hulp bij uw belastingaangifte

ANBO Adviesteam

Het mooie van ouder worden is wijzer worden. Maar ook dan blijven er nog veel vragen over. Als ANBO-lid kunt u met allerlei vragen bij ons terecht. Of het nu gaat over uw lidmaatschap, wat ANBO voor u kan betekenen of inhoudelijke vragen over pensioen, wonen, AOW, belastingen, huur-of zorgtoeslag, het aanvragen van Wmo of bijvoorbeeld over erven en schenken. Het ANBO Adviesteam helpt u verder.

Website

Veel leden weten de weg naar de ANBO-informatie al goed te vinden. Op onze vernieuwde website vindt u het antwoord op tal van vragen. Met een paar klikken bent u snel bij het juiste antwoord. Zo vindt u bijvoorbeeld handige informatie over zorg- en huurtoeslag, belastingtips, levenstestament en nog veel meer. 

Ga naar alle vraag & antwoorden

Telefonisch

Wilt u liever persoonlijk advies en spreekt u liever met een ANBO-medewerker? Dat kan natuurlijk altijd.

Inhoudelijke vragen
Heeft u een vraag over bijvoorbeeld pensioen, wonen, AOW, belastingen, huur-of zorgtoeslag, het aanvragen van Wmo of bijvoorbeeld over erven en schenken? Bel dan met het ANBO Adviesteam. Medewerkers Ria Engels, Emma Riede, Gerard Huls en Peter Spierings helpen u graag verder op weg. 

 • Openingstijden: maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 15:00 uur
 • Telefoonnummer: 0348 46 66 88
 • E-mail: raadendaad@anbo.nl

Algemene vragen
Bij de Ledenservice kunt u terecht met al uw algemene vragen zoals bijvoorbeeld vragen over uw lidmaatschap of over de diensten van ANBO. 

 • Openingstijden: maandag t/m vrijdag van 09:00 tot 17:00 uur
 • Telefoonnummer: 0348 - 46 66 90 
 • E-mail: ledenservice@anbo.nl

Belastingservice
Heeft u vragen over belasting of wilt u hulp met het invullen van uw belastingaangifte? 

 • Openingstijden: maandag t/m vrijdag van 09:00 tot 17:00 uur
 • Telefoonnummer: 0348 - 46 66 91 
 • E-mail: ledenservice@anbo.nl

Advies bij u thuis

Soms is een vraag te ingewikkeld of is het niet goed mogelijk op afstand een goede inschatting te maken van de relevante feiten. Dan komen we graag bij u thuis om u verder op weg te helpen. De ANBO-consulent helpt u met het uitzoeken van de vraag, met het op orde stellen van de administratie of bijvoorbeeld het voorbereiden van een keukentafelgesprek in het kader van de Wet maatschappelijk ondersteuning (Wmo). 

Wilt u contact met een van onze vrijwilligers voor hulp bij u thuis?
Mail dan naar raadendaad@anbo.nl of bel 0348 46 66 88.

Lees meer over Hulp bij u thuis

ANBO Adviesteam - Hulp bij u thuis

Naast hulp bij individuele concrete vragen helpen onze vrijwilligers ook nog bij andere zaken:

Veiligheid

Onze Veiligheids- en Woonconsulenten bezoeken zelfstandig wonende leden aan huis. Zij helpen u met het verbeteren van de veiligheid in en om het huis door de risico’s op inbraak en valgevaar in kaart te brengen en door u te adviseren met betrekking tot veilig internetgebruik. Ook kunt u een woonconsulent vragen om met u na te gaan welke aanpassingen er nodig zijn om langer zelfstandig te kunnen wonen. 

Sociaal netwerk

Onze Sociaal Netwerkers voorkomen eenzaamheid en helpen leden bij het opbouwen van een nieuw sociaal netwerk. Zij komen bij u thuis en kijken samen met u welke activiteiten er in de buurt te ondernemen zijn. Juist omdat het vaak lastig is om de eerste stap te zetten gaan zij graag een aantal keer met u mee en helpen zij u met het leggen van de eerste contacten.

Hulp bij uw belastingaangifte

Elk jaar weer helpen ANBO-vrijwilligers onze leden met hun aangifte inkomstenbelasting en met het aanvragen of wijzigen van zorg- en huurtoeslag. Binnenkort gaan onze vrijwilligers weer op pad om iedereen tijdig te helpen. Heeft u hulp nodig buiten het aangifteseizoen, ook dan staan de belastinginvulhulpen voor u klaar!

Lees meer over de ANBO Belastingservice

ANBO Belastingservice - Hulp bij uw belastingaangifte | ANBO Adviesteam
ANBO Adviesteam

Het ANBO Adviesteam helpt u graag

Bent u nog geen lid maar wilt u wel graag gebruik maken van het ANBO Adviesteam? U kunt nu voordelig lid worden van ANBO. U betaalt het eerste jaar een introductietarief van €29,95. Daarna betaalt u €4,- per maand. 

Word lid van ANBO

ANBO Adviesteam

 • Website: Veel informatie, nieuws en antwoord op veel gestelde vragen
 • Hulp bij u thuis: Wij komen graag bij u thuis om u verder op weg te helpen
 • Telefonisch (algemene vragen): 0348 46 66 90
 • Telefonisch (inhoudelijke vragen): 0348 46 66 88
 • Telefonisch (ANBO Belastingservice): 0348 - 46 66 91
 • E-Mail: Mail naar de Ledenservice op e-mailadres: ledenservice@anbo.nl