Alternatief voorstel

Alternatief voorstel

Eind oktober stelden wij u per brief op de hoogte van de beëindiging van de ANBO-collectiviteit bij zorgverzekeraar Zilveren Kruis (Achmea) per 1 januari 2021. Het voorstel dat u onlangs van Zilveren Kruis ontving is een individueel aanbod zonder de kortingen die u gewend was. Als u niets doet, dan blijft u (en eventueel meeverzekerde gezinsleden) in 2021 verzekerd bij Zilveren Kruis in het pakket dat u nu ook heeft, maar dan zonder collectiviteitskorting. Bij ANBO vinden wij dat u ook komend jaar moet kunnen besparen op uw zorgpremie, daarom doen wij u hieronder - zoals beloofd - een alternatief voorstel.

Bereken uw voordeel met de Zorgvergelijker

Is overstappen voor u interessant? Er zijn maar liefst 11 verzekeraars aangesloten bij het ANBO Zorgcollectief. Met onze zorgvergelijker kunt u premies en kortingen vergelijken en direct uw voordeel berekenen. Klik op de onderstaande button om naar de zorgvergelijker te gaan!

Naar de zorgvergelijker >>

Met ANBO en Alpina (voorheen Heilbron) krijgt u een goede zorgverzekering mét korting, inclusief de beste hulp en advisering.

Aanbod VGZ en NN

ANBO en Alpina (voorheen Heilbron) bieden u met de verzekeraars VGZ en Nationale-Nederlanden een uitstekend alternatief aanbod, inclusief collectiviteitskortingen. Hieronder vindt u een overzicht van de geldende korting en de belangrijkste voordelen van verzekerd zijn bij VGZ of Nationale-Nederlanden!

  Premie Premie Korting Korting
Verzekering

Basis Natura* (incl. korting)

Basis Restitutie** (incl. korting) Aanvullende verzekering Tandarts verzekering

VGZ

€120,72 €128,23 10% Geen korting

Nationale Nederlanden

n.v.t. €128,10 12% 12%

Zilveren Kruis (geen korting)

€128,45 €139,95 0% 0%

* Naturapolis: Alle zorgkosten vergoed bij gecontracteerde zorgverleners
** Restitutiepolis: Vrije keuze van zorgverleners, vergoeding tot 100% van de wettelijke tarieven

 

Overweegt u om over te stappen naar VGZ?

Dan is het goed om te weten dat u als ANBO-lid een vergoeding van €25,- krijgt voor de contributie van uw jaarlidmaatschap. VGZ heeft daarnaast een aanvullende zorgverzekering, speciaal voor ANBO-leden: VGZ Zorgt. Dit pakket biedt u:

 • Extra ruime vergoedingen voor fysiotherapie en mantelzorg
 • Extra preventiebudget voor cursussen en trainingen waarmee u vitaal blijft
 • Vergoeding voor alternatieve zorg (voor o.a. osteopathie of chiropractie) 
 • Premiekorting op de aanvullende en (mogelijk) tandverzekering
 • Tegemoetkoming van kosten ANBO-lidmaatschap (€25,- per jaar)
 • Er is geen sprake van medische selectie*

VGZ is als een van de weinige verzekeraars in Nederland partner van keerdiabetes2om. Een succesvol initiatief om medicijngebruik bij diabetes type 2 omlaag te brengen en kwaliteit van leven te vergroten.

*Let op: m.u.v. de meest uitgebreide tandartsverzekering.

 

Overweegt u om over te stappen naar NN?

Weet dan dat u, als ANBO-lid, bij Nationale Nederlanden toegang krijgt tot de beste zorg binnen en buiten Nederland! U maakt dan namelijk gebruik van een uitgebreid dienstenpakket en krijgt de Module Fit gratis. Hiermee profiteert u van:

 • Bepaal zelf waar u behandelt wilt worden met de Vrije Zorgkeuze
 • Een second opinion van internationale topspecialisten via Best Doctors
 • Krijg 24/7 medisch advies via de Gezondheidslijn (incl. wachtlijstbemiddeling)
 • Vragen over uw situatie of gezondheid? Stel ze de 'Vraag de dokter' app
 • Profiteer van extra voordelen, zoals SkinVision (een digitale huidcontrole)
 • Korting op producten en diensten, zoals de sportschool of kookboeken
 • Gratis de Module Fit. Hierin vindt u onder meer:
  • Een persoonlijke gezondheidscheck t.w.v. €150,-
  • Vitalmindz: mentaal gezond door online coaching
  • Verschillende gezondheidscursussen

Stap voor 1 januari over

Wij adviseren u om vóór 1 januari 2021 te bekijken of overstappen naar een andere zorgverzekeraar voor u interessant is. Naast het alternatieve aanbod van VGZ en Nationale-Nederlanden biedt het ANBO Zorgcollectief korting op de zorgverzekering bij nog 9 andere zorgverzekeraars. Klik op de onderstaande button om uw voordeel te berekenen met de Zorgvergelijker. 

Naar de zorgvergelijker >>

 

Heeft u nog vragen?

Hieronder vindt u de meest gestelde vragen en antwoorden over dit onderwerp. Zit uw vraag er niet bij, twijfelt u of komt u er zelf niet helemaal uit? Bel dan met de Zorgadvieslijn voor een gratis en geheel vrijblijvend advies (tel. 0348 - 724 843). Dat geldt ook als u specifieke vragen heeft, bijvoorbeeld of bepaalde zorgverleners of medicijnen ook door de andere verzekeraars worden vergoed. Onze collega's helpen u graag!

Waarom zegt Zilveren Kruis de ANBO-collectiviteit op?

De belangrijkste redenen zijn dat deze collectiviteit fors verlieslatend is en dat Zilveren Kruis geen deel wil uitmaken van een collectieve aanbieding waar ook ander verzekeraars aan meedoen.

Hoe heeft ANBO hierop gereageerd?

ANBO is uiteraard teleurgesteld, maar is direct samen met Heilbron in actie gekomen om u als Zilveren Kruis-verzekerde een passend alternatief aanbod voor 2021 te doen, inclusief korting.  

Kan ik naast VGZ en NN ook nog kiezen uit andere verzekeraars in het ANBO Zorgcollectief?

Ja, naast VGZ en Nationale-Nederlanden bieden wij nog 9 andere ANBO zorgcollectiviteiten met korting aan. Kijk op anbo.nl/zorgverzekeraars voor een overzicht van alle 11 bij het zorgcollectief aangesloten verzekeraars. Wilt u uw voordeel voor 2021 berekenen en verschillende zorgverzekeraars vergelijken? Gebruik dan onze Zorgvergelijker.

Ga naar de zorgvergelijker >>

Als ik gebruikmaak van dit aanbod en overstap, hoe zit het dan met mijn behandelingen of medicijnen?

In de meeste gevallen zal de nieuwe verzekeraar de vergoedingen per 1-1-2021 overnemen, maar niet altijd. Dat is ook afhankelijk van uw pakketkeuze. Neem daarom altijd even contact met ons op via tel. 0348 - 724 843. Onze adviseurs zoeken alles voor u uit.

Als ik besluit bij Zilveren Kruis te blijven, wijzigen dan de voorwaarden van mijn verzekering?

Het kan zijn dat Zilveren Kruis voor al haar verzekerden wijzigingen doorvoert in de basis- en aanvullende verzekering(en) per 2021. Die gelden dan ook voor u. Bekijk uw verzekering bij ZK eens nader en overleg eventueel met één van onze adviseurs. Misschien zijn er bij ú wel dingen gewijzigd die van invloed zijn op uw pakketkeuze.

Hoe weet ik of VGZ en NN dezelfde dekking bieden als Zilveren Kruis?

Belt u gerust even met de Zorgadvieslijn op tel. 0348 - 724 843 en één van de Heilbron zorgadviseurs zoekt het voor u uit!

Als ik bij Zilveren Kruis blijf, kan ik dan nog gebruikmaken van..

De Zorgadvieslijn?

Jazeker, in 2021 blijven onze adviseurs tot uw beschikking. Vanaf 2022 echter niet meer. Als u via ANBO Zorgcollectief verzekerd bent bij een van de andere verzekeraars, dan heeft u altijd recht op kosteloos advies, hulp en ondersteuning. Bel voor advies met tel. 088 - 121 02 02.

Wachtlijstbemiddeling?

Nee, in dat geval vervalt deze extra service, die ervoor zorgt dat u bij wachtlijsten binnen de zorg toch sneller geholpen kunt worden.