Wat als de gemeente mijn aanvraag voor een woningaanpassing niet wil vergoeden?

ANBO ziet dat het in diverse gemeenten lastig is om de juiste hulp bij aanpassingen te krijgen. Veel gemeenten hanteren strenge criteria rond de Wmo, waardoor de mensen die wel een woningaanpassing nodig hebben, geen gebruik kunnen maken van de regeling. En als de gemeente niet helpt, is de financiering voor mensen met een lager inkomen zelf ook moeilijk rond te krijgen. ANBO wil gemeenten laten zien dat het anders moet en anders kán. Want veel aanpassingen maken het verschil tussen thuis oud worden of in een zorginstelling. Daarom hebben we een hulpfonds opgericht voor kleine woningaanpassingen. Heeft u hulp nodig? Lees dan de voorwaarden van het Hulpfonds Woningaanpassingen en doe uw aanvraag.

Een mogelijke financieringsbron voor eigenaar-bewoners is de blijverslening voor woningaanpassingen van het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse gemeenten (SVn). Dit is een leeftijdsonafhankelijke hypotheek met lage rente. Uw gemeente heeft de mogelijkheid deel te nemen aan deze regeling.

Biedt uw gemeente de Blijverslening niet aan? Dan kunt u uw gemeenteraad verzoeken dit wel te doen. Als ANBO-lid kunt u gratis een voorbeeldbrief downloaden. Hiervoor moet u wel inloggen. Klik hier voor een voorbeeldbrief om naar uw gemeente te sturen. 

ANBO Advies

  • Persoonlijk advies
  • Hulp bij u thuis, per telefoon of via e-mail
  • Snel antwoord op uw vraag
  • Het ANBO Adviesteam is er voor u
  • Direct, persoonlijk en telefonisch bereikbaar!
  • ANBO leden waarderen ons advies met een 8,5
  • Exclusief en gratis voor leden

Geen antwoord gevonden op uw vraag?

Wilt u ook toegang tot alle informatie en diensten van ANBO, word dan nu lid.

Lid worden