Hoe kan ik bezwaar maken tegen de WOZ-beschikking van mijn woning?
De gemeente waarin u woont stelt de Waardering Onroerende Zaken (WOZ)-waarde van uw woning vast aan de hand van een taxatie of een computermodel. De WOZ-beschikking geldt één jaar. Als u het niet eens bent met de WOZ-beschikking, dan kunt u bezwaar aantekenen. U moet dan beargumenteren waarom u vindt dat de gemeente een verkeerde WOZ-waarde heeft vastgesteld.
Uw bezwaar moet binnen zes weken na de datum van de WOZ-beschikking zijn ingediend bij de gemeente. De gemeente moet in hetzelfde kalenderjaar als waarin u uw bezwaar heeft ingediend een beslissing nemen. Bent u het opnieuw niet eens met de beslissing? Dan kunt u in beroep gaan bij de sector bestuursrecht van de rechtbank. Vervolgens kunt u nog proberen uw gelijk te halen in hoger beroep bij de belastingkamer van het Gerechtshof en in beroep bij de Hoge Raad.
Wanneer u niet uitdrukkelijk om uitstel van betaling vraagt moet u de aanslag betalen.
Meer over bezwaar voor een WOZ-beschikking leest u hier.
Lukt het u niet om binnen zes weken bezwaar te maken omdat u bijvoorbeeld nog niet voldoende informatie heeft om uw argumenten te onderbouwen dan kunt u een pro forma WOZ-bezwaarschrift indienen.
Als ANBO-lid kunt u op onze site gratis een voorbeeld bezwaarschrift tegen WOZ-beschikking en/of een pro forma bezwaarschrift downloaden. Hiervoor moet u wel inloggen.
Wilt u toegang tot deze informatie?
Meest gestelde vragen
Belastinghulp 2023
- Hulp bij uw aangifte inkomstenbelasting
- Een goed-opgeleide vrijwilliger komt bij u thuis
- Gratis check op huur- en zorgtoeslag
- Onze leden waarderen deze service met een 8,8
- Meer dan 60% van onze leden krijgt geld terug
- Onkostenvergoeding van slechts €12,-
Geen antwoord gevonden op uw vraag?
Wilt u ook toegang tot alle informatie en diensten van ANBO, word dan nu lid.
Lid worden